Kubanac je strašna nokaut mašina - Doveli mu trojicu, završio ih za ukupno 19 sekundi

Robelis Despaigne je čudesan

Kubanac je strašna nokaut mašina - Doveli mu trojicu, završio ih za ukupno 19 sekundi

Midhat Šljivak

Robelis Despaigne poznato je ime u svijetu borilačkog sporta. 35-godišnji Kubanac vrhunski je taekwondoista, ali se prošle godine odlučio isprobati u MMA sportu i ide mu dosta dobro.

Kubanac Robelis Despaigne vrhunski je taekwondoista koji je tokom karijere osvojio brojne medalje, među kojima je i bronza s Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu.

On se s velikih takmičenja često vraćao s medaljama oko vrata, no to mu nije donosilo neku finansijsku korist, pa je poprilično kasno odlučio da se okrene mješovitim borilačkim vještinama.

U MMA svijet ušao je s 34 godine. Počeo je trenirati na Floridi i ispostavilo se kako je istinska zvijer u kavezu.

Njegove fizičke predispozicije su za sve rivale bile previše. Nije lako ući u oktagon sa čovjekom visokim 201 centimetar i teškim gotovo 120 kilograma.

Oglasi

Protivnici pred njim padaju kao na traci. Samo je na debiju 2022. godine u oktagonu ostao gotovo pet minuta, a ostale tri borbe trajale su samo 19 sekundi.

U junu 2023. godine nokautirao je Travisa Gregoirea za 12 sekundi, a potom je u septembru ove godine izveo jedan od najbržih nokaut svih vremena i Stevie Payne je pao nakon samo tri sekunde.

Kada su svi mislili da jednostavno ne postoji šansa da Kubanac napravi još jedan ekspresan nokaut, on je još jednom zablistao i još je jednom priredio spektakl.

Za samo četiri sekunde nokautirao je Milesa Blanksa. Odmah po dolasku u centar oktagona uslijedila je serije teških udaraca i protivnik je bio gotov.

Kubanska mašina je tako nastavila s nevjerovatnom serijom nokauta. Tri posljednje borbe nije ni osjetio na pravi način, završio ih je ukupno za 19 sekundi i izvjesno je da ćemo ga veoma brzo gledati ponovo u oktagonu.

Nema dileme da će on ubrzo privući pažnju većih MMA organizacija. Radi se o zaista spektakularnom borcu koji bi mogao postati prava zvijezda u narednim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti