UFC borac koristi mogućnosti islama - Dvije žene, sedmero djece i nema namjeru stati

Kazahstanac je poseban slučaj

UFC borac koristi mogućnosti islama - Dvije žene, sedmero djece i nema namjeru stati

Midhat Šljivak

Kazahstanski MMA borac Zhalgas Zhumagulov (35) jedinstven je u borilačkom svijetu po tome što ima dvije žene. Uživa u njihovom rivalitetu i otac je sedmero djece.

Zhalgas Zhumagulov čovjek je koji je poznat u MMA svijetu po tome što je u braku s dvije žene. On je sretan što ima podršku dvije supruge.

"Da li mi je žao što imam dvije žene? Ne, zašto mi bilo žao? Ja sam otvorena osoba, nemam šta da krijem niti me je bilo čega strah. U mojoj kući je sve sasvim otvoreno", rekao je Zhumagulov.

S dvije žene dobio je sedmero djece, dva sina i pet kćerki. Supruge ne žive skupa, ali znaju jedna za drugu.

"Da, poznaju se. Međutim, nikad ih ne bih u istu kuću doveo. Tako treba biti. Mora biti malo ljubomore, ako je nema, znači da te žena ne voli. One su rivalke i tako treba biti".

Oglasi

Zajedničkih proslava rođendana nema jer su u islamu takve proslave zabranjene, ali zajedno ponekad odu na odmor.

"Ne slavimo rođendane zbog vjere. Odemo poneka na odmor, djeca se druže i sve prože bez ikakvih problema."

U islamu je dozvoljeno muškarcu da ima četiri žene ako ih ima mogućnost izdržavati. Zhalgasu su za sada dvije dovoljne.

"Meni su dvije dovoljne zasad. Možda kad završim karijeru bude još neka. Nije lako ni s dvije, treba dosta vremena za žene i djecu", istakao je ovaj MMA borac.

Kazahstanac je imao veoma uspješnu karijeru do dolaska u UFC 2020. godine. Stigao je s omjerom 13-3, ali je u najjačoj svjetskoj promociji dobio samo jednu borbu uz čak šest poraza.

Otkaz još nije dobio iako je u nizu od četiri poraza, a razloge treba tražiti u tome da je posljednja tri meča izgubio podijeljenom odlukom sudija.

Najnovije vijesti