Najveća mašina svijeta odbila silne milione od UFC-a: "Kuća i zlato"...
(AP Photo/Markus Schreiber)

Teddy Riner je čudo

Najveća mašina svijeta odbila silne milione od UFC-a: "Kuća i zlato"...

Midhat Šljivak

Francuska džudo legenda Teddy Riner (34) odbio je ponudu od 15 miliona eura od strane UFC-a. On je odlučio da se potpuno posveti prvoj i jedinoj ljubavi džudu.

Teddy Riner jedan je od najpoznatijih džudo boraca svijeta. Ovaj 34-godišnjak je istinska mašina, pa je dobio brojne ponude iz MMA svijeta da se okuša u mješovitim borilačkim vještinama.

UFC je silno želio Rinera. Ponuđeno mu je 15 miliona eura da dođe u najjaču svjetsku MMA organizaciju, no on je ovu ponudu odbio.

Razlog odbijanja ponude su Olimpijske ponude u Parizu naredne godine. Riner želi zlato pred domaćom publikom i da potvrdi status jednog od najboljih na svijetu na domaćem terenu.

Njegova moć i fizička snaga ono je što ga krasi. Zbog toga je i postao interesantan MMA organizacijama, ali odlučio je reći 'ne'.

Oglasi

"Moram se koncentrisati na džudo. Već sam imao dosta povreda i cilj mi je da osvojim zlato pred svojom publikom", rekao je on.

Ni 15 miliona eura nije moglo promijeniti njegovo mišljenje. Zlato je pred domaćom publikom ipak mnogo više od novca.

Teddy Riner je trostruki olimpijski prvak

Teddy Riner u svojoj kolekciji ima medalje sa svih velikih takmičenja i doslovno mu treba posebna soba za njih.

Čak tri puta je osvajao olimpijska zlata. Dva puta je bio pojedinačni prvak, a ima i dvije bronze.

Također, 11 puta je bio prvak svijeta, ima ogroman broj evropskih medalja i za mnoge je on jedan od najboljih džudista svih vremena.

Prava je šteta što ga nećemo gledati u MMA sportu. Njegova snaga je nešto što bi sigurno privuklo pažnju i definitivno bi bio užitak za sve da isproba i pesnice u MMA sportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi