Šest tetovaža Iron Mikea: Njihovo značenje je posebno i svaka nosi jedinstvenu poruku
Foto - EPA

Volio je da crta po tijelu

Šest tetovaža Iron Mikea: Njihovo značenje je posebno i svaka nosi jedinstvenu poruku

Midhat Šljivak

Jedan od najvećih udarača svih vremena Mike Tyson na svom tijelu ima šest tetovaža.

Imao je Tyson vremena i prostora da nacrta sve što želi na sebi, a njegovo tijelo sada krasi šest tetovaža, a svaka nosi posebnu poruku.

Značenje tetovaže na licu

Svaka od njih je jedinstvena i posebna, a 2003. godine Tyson je napravio i najpoznatiju koja krasi njegovo lice. Radi se o tetovaži koja potiče od novozelandskih plemena i ona nosi status ratnika. Originalno je Tyson želio da mu po licu iscrtaju i srca, ali se predomislio u posljednji čas.

Mao Zedong

Na desnom bicepsu Iron Mike je tokom boravka u zatvoru tetovirao kineskog komunističkog vođu Mao Zedonga. Tyson se indentifikovao s politikom koju je vodio Mao i odlučio mu je posvetiti tetovažu.

Che Guevara

Na lijevoj strani stomaka Mike ima tetovažu čuvenog revolucionara Che Guevare, a kada su ga pitali zašto ga je tetovirao, Tyson je odgovorio:

"On je jedinstven čovjek. Imao je sve, ali se toliko žrtvovao za druge ljude".

Tetovaža bivše žene

Na unutrašnjem dijelu lijeve ruke Tyson je istetovirao fotografiju bivše žene Monice Turner s kojom je bio u braku od 1997. do 2002. godine.

Tetovaža zmaja

Na desnoj ruci ispod kineskog vođe Mao Zedonga tu je i tetovaža zmaja. zmaj u kineskoj kulturi predstavlja snagu, mudrost i slobodu.

Arthur Ashe

Nikome nije jasno zašto je na lijevom ramenu Mike istetovirao slavnog tenisera Arthura Ashea. Iznad njegovog lika stoji natpis Days of Grace.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi