Službeno: DC vs Miočić za titulu teške kategorije!

UFC potvrdio

Službeno: DC vs Miočić za titulu teške kategorije!

Midhat Šljivak

Daniel Cormier branit će titulu prvaka teške kategorije protiv Stipe Miočića, potvrđeno je iz UFC-a.

Veliki revanš kojeg su svi nestrpljivo čekali bit će održan 17. augusta na UFC eventu u Anaheimu zvanično je saopšteno iz najjače MMA promocije.

U prvom obračunu kojeg su odradili u julu 2018. godine, DC je šokirao svijet, jer je u prvoj rundi nokautirao favorizovanog Miočića. Od tada nekadašnji šampion nije ulazio u oktagon i sve vrijeme se pokušavao izboriti za revanš.

Na kraju ga je i dobio. Miočić će dobiti šansu da vrati izgubljeni pojas i sigurno da nas čeka veliki spektakl u duelu dvojice fantastičnih boraca.

U međuvremenu DC je imao jednu odbranu naslova prvaka. Savladao je Derricka Lewisa u novembru i tako je ostao prvak.

Bilo je govora kako će Cormier titulu braniti protiv Brocka Lesnara. Međutim, Lesnar je odlučio da završi MMA karijeru, pa je UFC odlučio ipak organizovati drugu borbu između DC-ja i Miočića.

Amerikanac hrvatskog porijekla jedan je od najjboljih teškaša u povijesti. Titulu je osvojio fenomenalnom pobjedom nad Fabriciom Werdumom 2016. godine, a zatim je imao tri uspješne odbrane.

Bezuspješno su ga pokušali dobiti Alistair Overeem, Junior dos Santos i Francis Ngannou, ali je Miočić svu trojicu dominantno savladao.

Ipak, u julu prošle godine DC je šokirao svijet nakon što je jednim udarcem završio Miočića i od tada je on broj jedan teške kategorije.

Cormier je u MMA karijeri na omjeru od 22-1-1, dok je Miočić na 18 pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi