UFC potvrdio: DC vs Miočić 2

Čeka se zvaničan datum

UFC potvrdio: DC vs Miočić 2

Midhat Šljivak

Prvi čovjek UFC-a Dana White potvrdio je sinoć velike vijesti.

U izjavi za ESPN White je otkrio kako Brock Lesnar otpada iz svih opcija za povratak u oktagon i da će zbog toga teškaški prvak Daniel Cormier odraditi revanš sa nekadašnjim šampionim Stipom Miočićem.

"Brock Lesnar mi je rekao da je gotov sa MMA sportom. Odlazi u penziju", rekao je White za ESPN.

Novinar ove kuće Ariel Helwani od Whitea je dobio potvrdu da će otpadanjem Lesnara iz planiranog meča protiv Cormiera, novu šansu dobiti Stipe Miočiće, a već je poznat i datum borbe.

Tako bi se DC i Stipe trebali u oktagonu naći 17. augusta. Tada je na rasporedu UFC 241 u Anaheimu i svakako bi ljubitelji MMA sporta došli na svoje organizacijom ove borbe.

U prvom obračunu kojeg su odradili u julu 2018. godine DC je šokirao svijet jer je u prvoj rundi nokautirao favorizovanog Miočića. Od tada nekadašnji šampion nije ulazio u oktagon i sve vrijeme se pokušavao izboriti za revanš.

Na kraju se to i desilo. Miočić će dobiti šansu da vrati izgubljeni pojas, a u ovom meču će također favorit kao i u prvom duelu.

U međuvremenu DC je imao jednu odbranu naslova prvaka. Savladao je Derricka Lewisa u novembru i tako je ostao prvak.

DC je u karijeri na omjeru od 22-1-1, dok je Miočić na 18 pobjeda i tri poraza...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti