Spektakularni Junior dos Santos nokautirao Derricka Lewisa

Sjajan meč

Spektakularni Junior dos Santos nokautirao Derricka Lewisa

M. Šljivak

Nekadašnji teškaški prvak Junior dos Santos u sjajnom meču na UFC Fight Nightu 146 u Wichiti, savladao je Derricka Lewisa nokautom u drugoj rundi.

Fantastičnu borbu pružila su ova dva borca, a na kraju je Cigano upisao treću uzastopnu pobjedu i pokazao je kako ponovo cilja na titulu teškaškog prvaka UFC-a.

Već prva runda donosi nekoliko spektakularnih udaraca sa obje strane. U samom finišu runde JDS iz okreta žestoko u tijelo pogađa Lewisa koji je vidljivo bio povrijeđen, ali je iz kontre umalo nokautirao Brazilca.

Obojica su prvu rundu uspjela preživjeti, iako su pale prave bombe sa obje strane, a interesantno je svakako da je Lewis za razliku od prošlih borbi sada mnogo više radio i nožnim tehnikama.

Black Beast je pokušao na otvaranju druge runde završiti meč. Nije mu uspjelo, a zatim je uslijedilo nekoliko žestokih udaraca. Lewis nije izdržao i sudija Herb Dean je prekinuo meč.

Ovo je Dos Santosu 21. pobjeda u karijeri (21-5), dok je Lewis drugim uzastopnim porazom sada na omjeru 21-7.

Od ostalih borbi svakako treba izdvojiti teškaški obračun između bugarskog borca Blagoyja Ivanova i Bena Rothwella, povratnika u oktagon nakon tri godine.

U veoma dobrom i neizvjesnom meču na kraju je jednoglasnom odlukom sudija slavio Ivanov i tako je došao do 17. pobjede u karijeri (17-2) i prve u UFC-u (1-1), gdje je u julu prošle godine u debiju izgubio od Juniora dos Santosa.

Sjajnu pobjedu nokautom u prvoj rundi upisao je Niko Price protiv Tima Meansa.

UFC Fight Night 146:

Junior dos Santos def. Derrick Lewis - TKO (2. runda)
Elizeu Zaleski dos Santos def. Curtis Millender - predaja (rear-naked choke, 1. runda)
Niko Price def. Tim Means - KO (Prva runda)
Blagoy Ivanov def. Ben Rothwell - jednoglasna odluka sudija (29-28, 29-28, 29-28)
Beneil Dariush def. Drew Dober - predaja (triangle armbar, 2. runda)
Omari Akhmedov def. Tim Boetsch - jednoglasna odluka sudija (30-27, 30-27, 30-27)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije