Nestvaran dan na EP u hrvanju: Turčin ugrizao Srbina, pa krenuo da ga prebije nakon poraza

Nevjerovatna situacija

Nestvaran dan na EP u hrvanju: Turčin ugrizao Srbina, pa krenuo da ga prebije nakon poraza

Midhat Šljivak

Evropsko prvenstvo u hrvanju koje se održava u glavnom gradu Rumunije Bukureštu donijelo je zaista nevjerovatnu scenu u borbi između srpskog i turskog takmičara.

Kerem Kamal iz Turske napravio je nevjerovatan potez na Evropskom prvenstu u hrvanju u borbi protiv srpskog predstavnika Georgija Tibilova.

Tokom borbe Kamal je pravio nestvarne scene, odglumio je povredu, protivnika je konstantno provocirao, a zatim je napravio nešto što se ne viđa često u svijetu hrvanja i borilačkog sporta.

Turčin je u jednom trenutku ugrizao Srbina za rame. Kada se ovaj požalio na to na kraju meča kojeg je srpski predstavnik dobio, uslijedio je potpuni haos.

Kamal je krenuo u fizički obračun s Tibilovim. Nekoliko puta je krenuo u napad na putu do svlačionice, no srećom osiguranje ga je uspjelo zadržati.

Oglasi

Selektor hrvačke selekcije Srbije Milorad Dokmanac odmah je uložio žalbu na ponašanje turskog takmičara.

"Uložili smo prigovor delegatu. Pokazalismo slike i snimke. Turski predstavnik je diskvalifikovan s prvenstva i protiv njega je pokrenut postupak pred disciplinskom komisijom Svjetske hrvačke federacije", rekao je Dokmanac i dodaje:

"Čitav život sam u hrvanju, ali ovako nešto nisam vidio. Meč je trajao 18 i po minuta, od čega tri normalna. Sve to zbog ponašanja turskog hrvača. Svaka čast Tibilovi što je sve izdržao", rekao je Dokmanac.

Georgi Tibilov na Evropskom prvenstvu u Bukureštu brani bronzu u kategoriji do 60 kilograma koju je osvojio u Zagrebu prošle godine.

Također, ovaj Rus sa srpskim pasošem ima i bronzo s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva održanog u Srbiji u kategoriji do 63 kilograma.

23-godišnjak se do 2022. godine borio pod zastavom Rusije, ali je zbog već poznatih dešavanja i sukoba s Ukrajinom uzeo pasoš Srbije i predstavlja ovu zemlju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti