Srbija želi Marca Hucka na Olimpijskim igrama?

Huck pod zastavom Srbije?

Srbija želi Marca Hucka na Olimpijskim igrama?

Midhat Šljivak

Najbolji svjetski profesionalni bokseri moći će nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru koje se održavaju ove godine, odlučio je Međunarodni savez za amaterski boks (AIBA).

To su pojedini bokserski savezi jedva dočekali, te bismo u Brazilu mogli gledati neke od najboljih svjetskih boksera.

Srbija je jedna od zemalja koja želi da ima profesionalnog boksera na Olimpijskim igrama, a oslanjaju se na IBO šampiona u poluteškoj kategoriji Marca Hucka.

Ovaj bokser je rođen u Srbiji prije 31 godinu pod imenom Muamer Hukić, ali nastupa pod zastavom Njemačke. Želja mu je bila da ovu državu predstavlja i ovog ljeta, ali Bild tvrdi kako mu to neće poći za rukom, jer je plasman u Rio već izborio David Graf.

Naredna opcija je Srbija. Hukić bi imao pravo nastupa za Srbiju, a srpski mediji tvrde kako će Bokserski savez Srbije pokušati privoliti Hucka da ponese zastavu ove zemlje u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi