Svi se plaše jedne stvari pred obračun Khabiba i Fergusona

Borba u New Yorku je problem

Svi se plaše jedne stvari pred obračun Khabiba i Fergusona

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov branit će pojas UFC prvaka lake kategorije 18. aprila protiv Tonyja Fergusona.

Ferguson je vjerovatno najveći izazov za Khabiba u dosadašnjoj karijeri i mnogi tvrde kako bi upravo on mogao postati prvi čovjek koji će ga i pobijediti.

Međutim, pred ovaj meč koji se održava u New Yorku svi se plaše samo jednog. To je prerani prekid u slučaju neke posjekotine.

Za razliku od Atletske komisije u Nevadi, koja često pušta krvavi obračun, Komisija u New Yorku ima mnogo strožija pravila kada su posjekotine u pitanju.

To su pokazali u meču Jorgea Masvidala i Natea Diaza kada je doktor odlučio prekinuti meč kod nešto veće posjekotine Diaza.

Toga se svi plaše u ovom duelu. Ferguson je poznat po strašnim udarcima laktovima. Oni nanose najveću štetu, lako dođe do posjekotine, a Khabibov trener Javier Mendes ističe da bi lako moglo doći do istog scenarija na meču protiv Fergusona.

"Doktori Atletske komisije mogu prekinuti meč kao što su to učinili u meču Masvidala i Diaza. Neću reći da nas to plaši, ali to svakako moramo uzeti u obzir. Nemamo utjecaj na odluke doktora, samo se možemo maksimalno pripremiti za borbu. New York je, barem po mom mišljenju, po suđenju daleko iza ostalih. Možete ga slobodno okarakterisati najgorim", rekao je Mendes.

Khabib i Tony će sigurno prirediti pravi spektakl, a ostaje nam da vidimo ko će izaći kao pobjednik.

Top Komentari

Plavi_Strumf
Jesu vala debili ispali Diaz v Masvidal, fol borba za BadAssMother****er, a prekinu je zbog posjekotine, da nije smiješno, bilo bi žalosno
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti