The Real Deal se vraća: Evander Holyfield ponovo u ringu!
Foto - EPA

U 58. godini objavio povratak

The Real Deal se vraća: Evander Holyfield ponovo u ringu!

Midhat Šljivak

Bokserska legenda Evander Holyfield objavio je povratak boksu u 58. godini života.


Nekadašnji kralj cruiser i teške kategorije objavio je svoj povratak, a i on će se, kao i njegov nekadašnji rival Mike Tyson, boriti u egzibicionim mečevima.

"Šampion se vratio. Vraćam se u ring i borit ću se u egzibicionim mečevima u humanitarne svrhe", rekao je Holyfield za TMZ Sports.

The Real Deal je imao vrhunsku karijeru koju je završio tek u 47. godini nokautom protiv Briana Nelsena i završio ju je s omjerom 44-10-2.

Holyfield je apsolutna legenda svjetskog boksa, a niko se ne treba iznenaditi ako njega i Mikea Tysona ponovo budemo gledali u ringu.

Upravo je on dva puta pobijedio Iron Mikea u nekoliko mjeseci, a drugi meč iz 1997. godine je ušao u historiju jer mu je Tyson odgrizao dio uha.

Još jedan veliki povratak je u najavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi