Fury i Joshua spremni da se odreknu titula za međusobni duel od 500 miliona funti
Foto - EPA / Instagram

Hearn najavljuje

Fury i Joshua spremni da se odreknu titula za međusobni duel od 500 miliona funti

M. Šljivak

Britanci Anthony Joshua i Tyson Fury vladari su teške kategorije boksa.

Joshua u svom vlasništvu ima četiri pojasa (WBA, WBO, IBO, IBF), dok je WBC pojas u vlasništvu Tysona Furyja.

Želja svih je da jedan od ovih boksera postane apsolutni šampion svijeta. Pregovori o borbi se već uveliko vode, a promotori Eddie Hearn i Bob Arum su uvjereni da će dogovor o dvije borbe u 2021. godini biti ubrzo postignut.

Međutim, predsjednik WBO organizacije Paco Valcarcel je poručio da Joshua sada mora braniti pojaseve protiv njihovog izazivača Oleksandra Usyka ili da se odrekne pojasa ako to ne želi učiniti.

Iako nijedan kamp ne želi da se odrekne nekog od pojaseva, Hearn priznaje da je borba za svjetski tron prioritet ispred bilo kakve titule.

"Imamo borbu u svojim rukama i žao mi je upravljačkih tijela, ali to je iznad svih pojaseva.  U jednom trenutku bismo mogli reći: Riješimo se politike odmah. Odbacimo sve pojaseve, jer ako bismo izgubili jedan pojas, mogli bismo i ostale", rekao je Hearn i dodao je:

"Imate najveću borbu u svijetu boksa, plaćate upravljačkim tijelima stotine hiljada dolara i sad imate još jednog čovjeka (Usyk) koji želi milionski iznos da se skloni. Zato moramo biti oprezni jer je cilj ove borbe uvijek bila titula apsolutnog šampiona svijeta", rekao je Hearn.

Poručio je da će učiniti sve kako bi se borba što brže dogovorila.

"Učinit ćemo apsolutno sve da svi pojasevi budu u igri. Ono što sigurno nećemo učiniti je plaćati otkupninu nekom i nećemo dopustiti da se politika uključi u igru. Pokušavamo riješiti ove preostale probleme. Iskreno, nema ih puno. Imamo plan za borbu u maju za apsolutnog prvaka svijeta".

Ako se na kraju riješe svi problemi veliki okršaji bi vrijediti nestvarnih 500 miliona funti. Prvi meč je planiran na Bliskom istoku, a drugi u Londonu.

Želi se osigurati prisustvo navijača u revanšu na Wembleyju, gdje bi bez ikakvih dilema bilo 90.000 navijača.

Top Komentari

87618
Neznam samo sta i koliko su ova dvojica doprinijeli za covjecanstvo , za ovaj svijet , da im se daju tolike pare , 2 balvana lupaju jedan drugog sakamu u glavu . odnosno rukavicama ...
7 5
user1583752673
Ko se ne bi odreko za te pare
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi