Tyson Fury dobio novog protivnika

Nijemac u ringu sa nekadašnjim šampionom

Tyson Fury dobio novog protivnika

M. Šljivak

Britanski bokser Tyson Fury vratiće se u ring u junu.

Nekadašnji prvak svijeta nedavno je sa ESPN-om potpisao ugovor vrijedan 100 miliona dolara, a prvu borbu će raditi protiv neporaženog njemačkog borca Toma Schwarza.

Nijemac u karijeri ima 24 meča i 24 pobjede. Među njima je i trijumf nad bh. bokserom Adnanom Redžovićem i svakako da će mu ovo biti šansa karijere.

Fury je dugo pregovarao o revanšu sa Deontayjem Wilderom za WBC naslov. Ipak, pregovori su propali, Fury je potpisao ugovor sa ESPN-om i morao je birati novog rivala.

To će prema svemu sudeći biti Schwarz, ali postoje određene informacije da bi u posljednji čas mogao uskočiti pobjednik duela Kubrat Pulev - Bogdan Dinu.

Bez obzira ko se nađe u ringu protiv Furyja, biće autsajder, ali svakako da niko nije očekivao da će tako lako propasti pregovori o borbi sa Wilderom koju su svi očekivali.

Amerikanac je također nedavno dogovorio novu borbu, a protivnik je Dominic Breazeale. Tu je veliki favorit, ali svakako da svi jedva čekaju novi meč sa Furyjem, koji će se međutim teško desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi