Tyson Fury ponudio pomoć kolegi, a zatim saopštio cifru: "10.000 na svake tri minute"
(AP Photo/Ian Walton)

Joe Joyce otkriva

Tyson Fury ponudio pomoć kolegi, a zatim saopštio cifru: "10.000 na svake tri minute"

Midhat Šljivak

Britanski bokser Joe Joyce (38) otkrio je danas kako mu je WBC prvak svijeta Tyson Fury tražio 10.000 funti po rundi sparinga, kako bi ga pripremio za revanš protiv Kineza Zhilei Zhanga koji su održava sutra u Londonu, te ga je prozvao zbog činjenice da bježi od borbe s Oleksanderom Usykom.

Joe Joyce saopštio je engleskim medijima kako mu je WBC šampion svijeta Tyson Fury ponudio svoje usluge tokom priprema za revanš meč protiv Zhilei Zhanga koji se 23. septembra održava u Londonu.

Joyce je međutim ponudu odbio. Nije nikakvo čudo što je to učinio jer je bahati Kralj Cigana tražio nestvarnih 10.000 funti (Oko 22.000 KM) po rundi sparinga

"Ne bih sparingovao s njim iz mnogo razloga. Prvo, precijenio se. 10.000 funti po rundi je previše", govori Joyce i nastavlja:

"Pod broj dva, već sam sparingovao s njim. Znam da bi to bila dobra priprema, ali nisam prihvatio jer bi borba s njim mogla biti jedna od narednih i nisam mu želio otkriti taktiku."

Oglasi

Potom se 38-godišnji bokser osvrnuo na činjenicu da Tyson Fury izbjegava meč s Oleksanderom Usykom za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

"To je frustrirajuće. Uvijek sam mislio da će se borba između njih desiti i stvari su sad poprilično čudne. Čudno je da nije prihvatio borbu s Usykom iako ga proziva kako je mali, a potom pobjegne. To je razočaravajuće za sve fanove boksa", poruka je Joea Joycea.

Joe Joyce i Zhilei Zhang bore se za privremeni WBO teškaški pojas. Kinez je u njegovom vlasništvu od aprila kada je na veliko iznenađenje svih tehničkim nokautom pobijedio upravo Joycea.

Britanac je u karijeri na omjeru od 15-1, a pobjeđivao je poznata imena poput Josepha Parkera, Carlosa Takama, Daniela Duboisa, Bermanea Stivernea... Čak 14 borbi je dobio nokautom.

Zhilei Zhang je 40-godišnjak s omjerom od 25 pobjeda, jednog neriješenog meča i jednog poraza. Jedini poraz mu je nanio Filip Hrgović, a i tu je bio veoma blizu pobjede.

Ipak, ostali protivnici mu nisu bili previše opasni, pa ih je Kinez uglavnom lagano pobjeđivao, izuzev Jerryja Forresta koji je izvukao neriješen meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi