Ni šampioni nisu što su nekad bili: Kralj Cigana zvanično pobjegao od Usyka i još se bruka izjavama
Foto - John Barry (AFP / Reuters)

Fury ne želi borbu

Ni šampioni nisu što su nekad bili: Kralj Cigana zvanično pobjegao od Usyka i još se bruka izjavama

Midhat Šljivak

WBC prvak svijeta teške kategorije Tyson Fury nema namjeru da se bori s Oleksanderom Usykom za apsolutnog prvaka. Kralj Cigana je već jednom pobjegao od borbe za ujedinjenje pojaseva, a cilj mu je da do kraja karijere što više zaradi i interesuju ga borbe koje će mu donijeti ogromne cifre na računu.

Tyson Fury saopštio je kako se neće boriti s Oleksanderom Usykom za ujedinjenje titula prvaka svijeta teške kategorije.

WBC šampion nije zainteresovan za borbu s čovjekom koji drži ostale pojaseve. Kralj Cigana tvrdi da su mu takvi mečevi sranje i da traži veće izazove i veću zaradu.

"Nisam zainteresovan za borbu s Usykom. On je mali ukrajinski beskućnik i to je sve. Nemam interesa za ujedinjenje titula. Meni je to sve sranje", poručio je Tyson Fury i nastavio je:

"Sva ta priča o ujedinjenjima titula mi zaista ništa ne znači. Ja tražim borbe s velikom isplatom. Usyk se tu ne uklapa jer je stranac koji ne govori dobro engleski jezik i borba s njim se ne može prodati. Tražim Amerikanca za borbu, želim Jona Jonesa.

Oglasi

Fury će 28. oktobra u ring protiv Francisa Ngannoua, nekadašnjeg UFC prvaka. Spreman je da mu pruži revanš u MMA i uvjeren je da će ga isprašiti u svakom obliku borbe.

"Borio bih se s Francisom Ngannouom i u oktagonu. Uvjeren sam da bih mu isprašio dupe kao što ću to učiniti u ringu. Kada odradimo sve to imat ćemo borbu bez rukavica."

Fury očigledno samo razmišlja o novcu. Zbog toga mnogi traže da mu se oduzme WBC pojas zbog neaktivnosti.

"Hejtera će uvijek biti, ali ja dobijam vreću novca. Je*eno veliku vreću novca. Neću se osjećati loše kada odem da unovčim ček. Neće mi biti bitno ništa, niti ću misliti o drugim bokserima i svim sranjima dok jedem sladoled i marshmallow i pijem Pina Coladu."

"Svako ko je slavan ima hejtere. Van Gogh je imao svoje hejtere, ali danas ih niko ne zna i sve vam to govori. Ja sam dobar s tim", rekao je Fury.

Britanski borac je u karijeri odradio 34 borbe i ima učinak od 33 pobjede i jednog neriješenog meča.

Ipak, nakon svega što je napravio i izbjegavanja borbi nekada omiljeni Tyson Fury je za mnoge samo kukavica, a nikako veliki šampion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi