Tyson Fury nakon fantastične borbe ostao neporažen, ali i sa "uspomenom" iznad desnog oka

Britanac jedva do pobjede

Tyson Fury nakon fantastične borbe ostao neporažen, ali i sa "uspomenom" iznad desnog oka

E. Škorić

Jedan od najomiljenijih boksera na svijetu Tyson Fury upisao je novu pobjedu u svom 30. profi meču u karijeri.

Fury se sinoć u Las Vegasu borio protiv Otta Wallina u "pripremi za neke veće i važnije mečeve" i tek nakon 12 rundi došao je do trijumfa, ostavši tako neporažen.

Očekivalo se da će 31-godišnji Britanac daleko lakše na kraj sa švedskim borcem, no morao se dobro namučiti, a od treće runde borio se i sa posjekotinom iznad desnog oka koja mu je stvarala ogromne probleme.

Da je borba zaustavljena zbog posjekotine, Wallin bio ostvario tehničku pobjedu, no Fury je pretrpio sve, izdržao do kraja i pokazao da je pravi šampion.

Na kraju su mu sudije dodijelile jednoglasno pobjedu. Nakon meča je prozvao svog 'prijatelja' Deontaya Wildera, s kojim bi se mogao naći u ringu naredne godine.

"Deontay Wilder, želim sada tebe", poručio je Fury.

Fury je u najavi sinoćnje borbe u dvoranu ušao s meksičkom zastavu proslavivši Dan neovisnosti u toj zemlji, ali bit će kritika jer nije bilo ispunjeno ni pola dvorane.

Top Komentari

zaki84
da je kojim slucajem obratno bilo,I da je svedjaninu krv onolika istekla davno bi se borba prekinula . al pošto ovo cigansko ****o ima jaku vezu....
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi