Tyson Fury u džep 'strpao' ogroman novac za jedan meč među kečerima

Ozbiljno gradi karijeru u SAD-u

Tyson Fury u džep 'strpao' ogroman novac za jedan meč među kečerima

Midhat Šljivak

Nekadašnji teškaški prvak svijeta Tyson Fury odlučio se graditi karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama.

Fury nije bio previše popularan u SAD-u. Njegova prethodna borba protiv Otta Wallina privukla je samo 3500 ljudi u dvoranu, pa je Kralj Cigana odlučio da se pozabavi marketingom i samopromocijom.

Zbog toga se odlučio potpisati ugovor sa WWE federacijom, gdje će 31. oktobra imati meč protiv jedne od najvećih kečerskih zvijezdi Braunom Strowmanom.

Fury se već nakoliko puta pojavljivao u epizodama RAW-a i SmackDowna, a 31. oktobra u Saudijskoj Arabiji će odraditi prvi meč.

Za nastup je od čelnog čovjeka WWE federacije Vincea McMahona dobio zaista ogroman novac. Inkasirat će čak 15 miliona dolara, što je zaista odličan honorar.

Tyson je potpisom za WWE malo ugrozio i revanš protiv Deontayja Wildera, koji se trebao desiti 22. februara naredne godine, ali opcija za ovaj meč je itekako aktivna.

Wilder će prije toga morati da po drugi put sredi Luisa Ortiza, a vrlo brzo bismo mogli saznati hoće li se borba sa Furyjem ponovo desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi