Tyson Fury potvrdio: Još dvije borbe i kraj!
Foto - EPA

Kralj Cigana se povlači

Tyson Fury potvrdio: Još dvije borbe i kraj!

Midhat Šljivak

WBC prvak svijeta Tyson Fury objavio je danas kako će otići u penziju nakon što odradii borbe protiv Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue.

Kralj Cigana nedavno je u sedmoj rundi nokautirao Wildera u Las Vegasu i došao je ponovo na svjetski tron, gdje je bio i 2015. godine kada je zaustavio vladavinu Vladimira Klička.

Naredni meč Fury će odraditi 18. jula ponovo protiv Wildera. Nakon toga će odraditi još meč za apsolutnog prvaka svijeta protiv Anthonyja Joshue i otići će u penziju.

Ovo je jutros potvrdio u programu britanske televizije.

"Odradit ću još dvije borbe i to je to. Onda ćemo razmišljati šta i kako dalje. Neporažen sam u 31 borbi, 12 godina sam profesionalac i već sam bio apsolutni šampion nakon što sam pobijedio Klička. Što se mene tiče, Joshua samo čuva moje pojaseve jer ih nikad nisam izgubio. To su moji pojasevi i dok nekog ne poraziš u ringu, kako se možeš pretvarati da si šampion", rekao je Fury.

Nakon odlaska u penziju ima jasan plan.

"Otvorit ću bokserski klub u mjestu gdje živim. Želim dati novim klincima šansu da postani šampioni. Želim da ih ohrabrim da prate snove kao što sam ja svoje. Znam kako je kada vas sputavaju i kada vam govore da nešto ne možete napraviti", istakao je Tyson.

Njegova supruga Paris o odlasku Furyja iz boksa je rekla.

"Mislim da neće moći tek tako da ode iz boksa jer je to dio njegovog života. Bit će odlično ako otvori dvoranu i to je dobra stvar. Imamo i drugih poslova, ali nije zadovoljstvo kao što je to boks", istakla je ona.

Furyja dakle gledamo još samo dva puta i na kraju 2020. godine on će vjerovatno reći zbogom boksu.

Top Komentari

Chupy
Ma gospodin, borac, srce kao ves lonac, a mudä ima, jos "budaletina". All in one, svaka cast kralju.
8 0
realno_govoreci
Iako djeluje kao budala covjek izgleda potpuno normalno van ringa. Zivi zivot,razmislja i salje poruke normalnog covjeka.Za ovog Wildera je gospodin 1/1.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi