Tyson Fury protiv Deontayja Wildera - treći dio!
Foto - EPA

Borba do 18. jula

Tyson Fury protiv Deontayja Wildera - treći dio!

Midhat Šljivak

Tyson Fury branit će WBC naslov prvaka svijeta protiv Deontayja Wildera u Sjedinjenim Američkim Državama.


Kralj Cigana je prošle subote skinuo Wildera s trona. Čudesnom borbom doslovno je prebio Amerikanca, a slavio je tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Međutim, Wilder je odmah iskoristio klauzulu u ugovoru i zatražio je revanš, koji će ponovo biti održan u SAD-u.

Potvrdio je to poznati novinar u svijetu boksa Dan Rafael.

"U ugovoru stoji da će meć biti u Sjedinjenim Američkim Državama, ali gdje tačno, ostaje da se vidi. Vjerovatno će to biti u nekom velikom gradu, New York, Los Angeles ili Las Vegas. Borba će dakle definitivno biti u SAD-u", rekao je Rafael.

U ugovoru stoji i da se borba mora održati prije 18. jula, ali Furyjev tim pokušava borbu odgoditi barem za septembar ili oktobar.

Iako Kralj Cigana želi borbu s Anthonyjem Joshuom za apsolutnog prvaka svijeta, čini se kako će ipak ponovo morati u ring s Wilderom.

Pojavila se informacije i kako bi Britanac rado isplatio ugovor Wilderu kako bi mogao odmah krenuti na Joshuu, ali teško da će Amerikanac na tako nešto pristati.

Podsjetimo, prije subotnje pobjede Furyja, ovaj duo se sreo u decembru 2018. godine i tada je meč završen neriješeno, iako je Fury i u tom duelu bio poprilično bolji rival.

Top Komentari

yossarian
Da Wilder ima mozga, ne bi tražio revanš. Fury je za klasu bolji bokser, inteligentiji, fizički dominantan i brži. Lik otpustio trenera zato što je prekinuo borbu, spasio ga veće blamaže i ozbiljnih povreda. Ako Fury ostane psihički sabran, niko mu se ne može približiti u skorijoj budućnosti.
2 0
Zoilomas
Al cu da klopim dzeprac fin na ovom ;) Fury ce ga opet nasukati.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti