Niko nije luđi od Furyja: Spremio je posebnu stolicu za treći meč protiv Wildera
Foto - EPA

Zanimljiv izbor

Niko nije luđi od Furyja: Spremio je posebnu stolicu za treći meč protiv Wildera

M. Šljivak

Tyson Fury branit će u subotu u Las Vegasu WBC naslov prvaka teške kategorije protiv Deontaya Wildera.

Kralj Cigana i Wilder po treći put će se naći u ringu, a obojica pred ovaj duel najavljuju pobjedu.

Za ovaj meč Fury je spremio i posebnu stolicu na kojoj će odmarati tokom rundi i na njoj je Wilderova fotografija iz druge borbe kada ga je potpuno pregazio.

Na stolici su ispisane riječi "Big Dosser", a ove riječi Fury je u prošlosti koristio da opiše Wildera.

Riječ dosser označava potpuno beskorisnu osobu, a Fury ju je često koristio u opisima Wildera, jer po njegovom mišljenju ovaj u karijeri nije dobio nijedog boksera koji je vrijedan spomena.

Riječ dosser se na google mogao pronaći kao opis američkog boksera nakon što ga je Fury školovao u borbama i Kralj Cigana je odlučio da ga na ovaj način dodatno isprovocira pred novi meč.

Borba Furyja i Wildera na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju. Prošli meč je Fury dobio tehničkim nokautom u sedmoj rundi, a prva borba iz 2018. godine završena je neriješeno.

Top Komentari

Edin Merlin
Tajso će ga izdevetati gore nego prošli put..!
5 1
King_Kenny
..ahahahahahha koji kralj ovaj Fury.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi