Wilder za poraz krivio kostim, ali ne odustaje od atraktivnog ulaska u ring: "Bit će nešto posebno"
Foto - EPA

Wilder protiv Furyja

Wilder za poraz krivio kostim, ali ne odustaje od atraktivnog ulaska u ring: "Bit će nešto posebno"

M. Šljivak

Deontay Wilder pokušat će u subotu vratiti pojas WBC prvaka svijeta protiv Tysona Furyja.

Nakon teškog poraza u februaru 2020. godine i nokauta u sedmoj rundi, 35-godišnji Wilder se uspio izboriti za revanš. Podnio je brojne tužbe i Fury je bio primoran da odradi i treću borbu sa Amerikancem.

Meč iz februara prošle godine izazvao je brojne kontroverze zbog brojnih optužbi od strane Wildera, te nevjerovatnih izjava kojima je opravdavao poraz.

Tvrdio je da mu je trener ubacio nešto u vodu, da je Fury u rukavice stavljao gips kako bi one bile teže, a još jedan bizaran izgovor bio je i kako mu je odijelo sa kojim je ulazio u ring bilo preteško.

"Uopšte me nije povrijedio, ali činjenica je da je moja uniforma bila preteška", kazao je Wilder u svom prvom intervjuu poslije borbe.

"Nisam osjećao noge od početka borbe. U trećoj rundi noge su mi samo propale. Ali, ja sam ratnik i to ljudi znaju."

Oglasi

"Dao sam sve od sebe, ali znao sam da ne osjećam noge zbog uniforme. Obukao sam je noć ranije i nisam mislio da će biti toliko teška. Bila je teška 20 kilograma zajedno sa kacigom i baterijama", rekao je tada Wilder.

Usprkos ovom izgovoru najavljeno je kako će Wilder ponovo imati kostim pri ulasku na treći meč protiv Furyja.

"Otkako sam postao šampion, niko nije imao bolje kostime od mene. Tako će bti i ovog puta. Bit će to nešto posebno, nešto posvećeno mojim ljudima", rekao je nedavno Wilder.

Angažovao je iste ljude da mu pripreme kostim i za ovaj meč i vidjet ćemo u čemu će se pojaviti ovog puta.

Treći meč Wildera i Furyja bit će održan u ranim jutarnjim satima 10. oktobra u Las Vegasu.

Podsjetimo, prvi duel iz decembra 2018. godine okončan je neriješeno, a Fury je slavio u drugoj borbi održanoj prošle godine.

Top Komentari

King_Kenny
...ovaj put obuci jos tezi kostim da imas bolji izgovor za nokaut koji ces dozivjeti.
8 0
denimen9
Ubi Cigo bez čekiča!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi