Može li iko pobijediti ovog čovjeka?

Tyson Fury izgleda fenomenalno

Može li iko pobijediti ovog čovjeka?

M. Šljivak

WBC prvak teške kategorije Tyson Fury definitivno se neće po treći put boriti protiv Deontayja Wildera.

Nakon što ga je u februaru deklasirao i uzeo mu pojas prvaka, Wilder je imao pravo na revanš, ali sve je pokvarila pandemija koronavirusa.

Također, ni Wilderom tim nije dovoljno brzo reagovao u dogovoru za treći meč, pa su po svemu sudeći ostali bez njega.

Fury se međutim planira boriti u decembru. Ime protivnika još nije poznato, ali je izvjesno da će taj meč biti lagano zagrijavanje za 2021. godinu i borbu protiv Anthonyja Joshue.

Najavljene su čak dvije borbe za apsolutnog prvaka svijeta između dvojice britanskih boksera i saznat ćemo ko je najbolji na svijetu.

Kralj Cigana izgleda zaista fantastično. On žestoko trenira već mjesecima i nema dileme da će potpuno spreman ući u nove izazove.

Pitanje je može li ga iko pobijediti. Joshua mu je naravno najveći izazov u životu, ali vidjet ćemo da li i AJ može napraviti išta ovom čovjeku.

Fury je u karijeri odradio ukupno 31 borbu, 30 je pobijedio i jedan meč (prvi protiv Wildera) je završen neriješeno.

Top Komentari

felix__27
Jedan od rijetki napadača nakon Tajsona
5 2
Chupy
Kompletan bokser, najkompletniji bokser danasnjice.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi