Tysona promotor spušta na zemlju: Otići ćeš osramoćen i prebijen...

Frank Warren upozorava Iron Mikea

Tysona promotor spušta na zemlju: Otići ćeš osramoćen i prebijen...

Midhat Šljivak

Legendarni Mike Tyson još je jednom potvrdio kako želi da se vrati boksu.

Tyson uveliko trenira i priprema se za egzibicione mečeve kako bi pomogao siromašnim, a tvrdi da se osjeća nezaustavljivoo

"Ulazim u formu i osjećam se nezaustavljivo. Bogovi rata su zapalili moj ego i žele da ponovo idem u rat. Zamislite kada bih se ponovo borio kako bih pomogao tim ljudima."

Promotor Frank Warren međutim smatra da Mike ne bi mogao da se bori na vrhunskom nivou i da bi bio osramoćen.

"Nemam pojma ko bi mu izdao licencu za borbu s 53 godine, osim ako to nije egzibicioni meč. Ne vidim da bi mu iko dozvolio da se bori. Znam da su nas restrikcije malo umno poremetile i da se dosta fantazira, ali svako ko bi se vratio, odmah bi odlepršao iz posla. Ako se vrate svi će biti prebijeni i osramoćeni", istakao je Warren.

Tyson je već dobio brojne ponude za mečeve. Najveći novac, čak 20 miliona dolara, ponudila mu je Bare Knuckle promocija i to za borbu bez rukavica.

Mike za sada razmatra sve opcije i pretpostavlja se da će povratnički meč trajati tri ili četiri runde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi