U subotu se bori Khabibov 'brat', a protivnik mu je borac iz Srbije

Veličković protiv Abubakara

U subotu se bori Khabibov 'brat', a protivnik mu je borac iz Srbije

Edmir Škorić

Abubakar Nurmagomedov je bio turnirska rezerva na subotnjem PFL 10 eventu, ali dobit će šansu da se bori protiv Bojana Veličkovića.

On je, naime, dobio priliku nakon što je otpao prvobitno plairani Veličkoviev protivnik Joao Zeferin.

Zeferin je upisao dvije pobjede prekidom u prvom dijelu PFL turnira, ali je Brazilac bio prisiljen otkazati borbu zbog povrede, pa srpskom borcu sada stiže na megdan Khabibov "brat".

Abubakar Nurmagomedov u karijeri ima 15 pobjeda i dva poraza. Radi se o bratiću Khabiba Nurmagomedova, mada ga ovaj zove najbližim bratom zbog odnosa koje imaju.

Bojan se pripremao za Zefeerina koji je grappler, a sada mu stiže klasični sambo orac i to će mu sigurno predstavljati problem. Abubakar je bio dio kampa Khabiba Nurmagomedova za borbu protiv Conora McGregora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi