Šampion velikog srca: Svi napuštaju Ukrajinu, on odlazi upravo tamo

Usky želi da pomogne svom narodu

Šampion velikog srca: Svi napuštaju Ukrajinu, on odlazi upravo tamo

Edmir Škorić

Ukrajinski bokser Oleksandr Usyk boravio je nekoliko dana u Londonu, te se vratio u svoju zemlju unatoč činjenici da je u toku rat.

Svjetski prvak u teškoj kategoriji WBO, WBA, IBF vratio se iz Londona, a na Instagramu je podijelio nekoliko fotografija na kojima se vidi kako se vratio u zemlju u kojoj bukti rat.

Usyk je nekoliko dana zbog posla boravio u Engleskoj, ali po saznanju da je u Ukrajini počeo rat, automobilom se zaputio kući.

“Neko je rekao da sam pobjegao. Ne, nisam pobjegao, radio sam i sad sam se vratio. Kod kuće sam", rekao je Usyk.

“Prijatelji, moramo se okupiti zbog teške situacije u ovom trenutku i jako sam zabrinut za svoju zemlju i naš narod. Prijatelji, moramo zaustaviti ovaj rat, svi smo zajedno”, dodao je bokser.

Ukrajinski sportisti i bivši sportisti te zemlje već nekoliko dana pozivaju na mir, ali su također izrazili spremnost za odbranu svoje zemlje usred hitne situacije.

Ranije je Vitali, koji je sada gradonačelnik Kijeva, izjavio da je spreman uzeti oružje za odbranu protiv Rusije. Njegov mlađi brat Vladimir se također navodno prijavio u vojsku početkom ovog mjeseca.

“U ovom trenutku ruski predsjednik koristi retoriku rata. On je jasno rekao da želi uništiti Ukrajinu i suverenitet njenog naroda”, rekao je Vladimir Kličko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti