Ukrajinska zvijer se sprema da pokori tešku kategoriju: Neka se spreme Joshua, Wilder, Fury...

Prvi meč protiv Carlosa Takama

Ukrajinska zvijer se sprema da pokori tešku kategoriju: Neka se spreme Joshua, Wilder, Fury...

Midhat Šljivak

Ukrajinski bokser Oleksandr Usyk upisaće službeni debi u teškoj kategoriji 25. maja protiv Carlosa Takama.

Usyk je trenutno jedna od navjećih zvijezda svjetskog boksa. Držao je apsolutno sve titule u cruiser kategoriji, a nakon što je pokorio ovu kategoriju, odlučio se na odlazak u tešku.

Tamo će prvi meč imati protiv Carlosa Takama, francusko-kamerunskog borca koji je u karijeri na omjeru od 36-5 i koji je napao titule Anthonyja Joshue u oktobru 2017. godine, ali je poražen.

"25. maj je najveći trenutak u karijeri jer prelazim u tešku kategoriju", napisao je Usyk, te je dodao:

"U cruseir kategoriji sam pobijedio sve, apsolutni sam šampion, a to mi je cilj i u teškoj. Sve počinje od prve borbe, testiram se protiv borca svjetske klase na svom putu do šampiona", dodao je Ukrajinac.

Mnogi vjeruju da će Usyk biti upravo taj koji će pobijediti Anthonyja Joshuu, no pred njim su tek mnoge borbe kako bi došao do šampionskog naslova.

Usyk je trenutno u karijeri na omjeru 16-0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti