"Unajmio sam ga za dvije sedmice, a poslao sam ga kući naredni dan nakon sedam nokauta"
Dosta je neporaženih boraca u svijetu boksa. Međutim, do 2020. godine se očekuje da samo jedan čovjek bude na vrhu (Foto: EPA)

Tyson Fury o Jarrellu Milleru

"Unajmio sam ga za dvije sedmice, a poslao sam ga kući naredni dan nakon sedam nokauta"

M. Šljivak

Anthony Joshua će 1. juna u New York braniti titule svjetskog teškaškog prvaka protiv Jarrella Millera.

Nije Miller britanskom bokseru bio prvi izbor, ali je na kraju jedino sa njim uspio dogovoriti borbu, jer su ponude za meč odbijali Tyson Fury i Deontay Wilder, koji će u drugom međusobnom duelu odlučiti o WBC šampionu svijeta.

Fury i Wilder su oštro napali Joshuu zbog izbora Millera kao narednog rivala. Kralj Cigana je posebno bio žestok i tvrdi da je na treningu Amerikanca nokautirao čak sedam puta.

"Tražio sam sparing partnera i sjetio sam se Jarrella Millera. Mislio sam da će biti dobar sparing za mene. Tada nisam bio svjetski šampion, a on je došao u Morecambe kod mene i sparingovali smo u lokalnoj dvorani. Neću iznositi previše detalja, ali... Unajmio sam ga za dvije sedmice, a poslao sam ga kući naredni dan. Nokautirao sam ga sedam puta na prvom sparingu, a zatim sam ga poslao kući da se spakuje i da se vrati odakle je došao", rekao je Fury.

Tyson će ipak navijati za Joshuu

Tyson Fury već dugo želi borbu protiv Joshue. Ta borba bi se mogla desiti ako savlada Deontayja Wildera, ali se raduje i borbi AJ - Millerr.

Tvrdi da će to biti dobra borba i da će navijati za Joshuu jer je Britanac.

"Vjerujem da će to biti dobar okršaj. Obojica su neporažena i neka pobijedi bolji. Neću ovdje sjediti i pljuvati, to je sjajan meč, odbrana naslova prvaka svijeta", istakao je Fury, te je dodao:

"Jarrell i ja se znamo još od 2011. godine. Dobar je momak, želim mu sve najbolje u borbi, ali ipak se nadam da će ga AJ pobijediti, jer je Britanac", rekao je nekadašnji šampion.

Fury će datum svog novog meča protiv Wildera saznati sutra, a pretpostavlja se da će u ring sredinom maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi