Upoznajte zvijer od čovjeka i narednog protivnika Erka Juna

Mariusz Pudzianowski je apsolutna legenda

Upoznajte zvijer od čovjeka i narednog protivnika Erka Juna

M. Šljivak

MMA borac iz BiH Erko Jun u oktagon ponovo ulazi 9. novembra.

Na KSW eventu u Zagrebu Erko će za protivnika imati zaista istinsku zvijer, a protivnik mu je poljska legenda i nekada najjači čovjek svijeta Mariusz Pudzianowski.

Ovaj 42-godišnjak je karijeru gradio kao strongman. Čak pet puta je osvojio titulu najjačeg čovjeka svijeta, što je i dan danas rekord.

Borilačka karijera mu je također išla dobrim putem. U njoj je od 2009. godine, a dosad je odradio 19 borbi i 12 ih je dobio (12-7).

View this post on Instagram

Obecna waga 121kg na ksw 47 116-117 kg😋😋😋😋#ksw47 #pudzian #mariuszpudzianowski #pudzian #pudzilla

A post shared by Mariusz Pudzianowski (@pudzianofficial) on

Međutim, posljednja dva meča je izgubio, pa će Erko Jun vjerovatno imati pravu priliku da poljsku legendu u Zagrebu pošalje u penziju.

Interesantno je svakako da je početkom ovog stoljeća Pudzianowski proveo čak 19 mjeseci u zatvoru zbog napada na šefa lokalne mafije.

Optužen je za pokušaj krađe i napad, te se zatim vratio takmičenju strongmana, gdje je dominirao i narednim godinama.

Meč Juna i Pudzianowskog će biti glavni na eventu u Zagrebu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi