Wilder preživio žestoke udarce, pa spektakularno nokautirao Ortiza
Amerikanac je sedmi put odbranio WBC titulu i još je neporažen

Sjajan meč u Brooklynu

Wilder preživio žestoke udarce, pa spektakularno nokautirao Ortiza

M. Šljivak

Deontay Wilder odbranio je naslov WBC prvaka teške kategorije. On je večeras u Brooklynu pobijedio Kubanca Luisa Ortiza nokautom u 10. rundi.

Oba borca su u meč ušla bez ijednog poraza u karijeri. Neko je morao priznati prvi put da je poražen, a na kraju je to Ortiz.

Kubanac je dobro ušao u meč. Radio je jako dobro, imao je nekoliko dobrih udaraca, ali prava razmjena je viđena tek pri kraju prve runde kada su oba borca plasirala nešto opasnije udarce.

Odlično je počela i druga runda. Ortiz je radio sjajan posao i sredinom ovog dijela borbe uspijeva plasirati žestok desni krošej. Amerikanac je ponovo tek u finišu runde uspio da zada nešto jači udarac, ali bez opasnosti po King Konga.

Pomalo je američki bokser i izbjegavao pravu borbu. Činilo se kao da pokušava umoriti Ortiza i borbu završiti jednim udarcem. Na početku meča nije previše pokazao, ali je u četvrtoj rundi uspio da opasno uzdrma protivnika. Uzvratio je i Kubanac sa dva dobra udarca za kraj četvrte runde.

Ortiz je bolje ušao u petu rundu. Pogađao je Wildera i činilo se kako ide sve prema njegovom planu. Međutim, neopreznost je donijela Wilderu šansu na samom kraju runde. Desnii krošej je pogodio Ortiza i Kubanac je bio u nokdaunu. Uspio je nastaviti, ali Amerikanac je bio u prednosti.

Wilder je žestoko pogađao protivnika na otvaranju šeste runde. Kubanac je izgledao kao da je blizu pada, ali je izdržao sve i uspio je da se oporavi i da se vrati sa jednom dobrom serijom.

Sedma runda donijela je fantastičnu borbu u finišu. Ortiz je žestokim udarcima uzdrmao Wildera. Nekoliko puta ga je fantastično pogodio i šampion je jedva izdržao na nogama, ali ga je zvono spasilo nokauta.

Nastavio je kubanski bokser da pogađa i u osmoj rundi. Wilder nije mogao da uzvrati na pravi način i Ortizu je pripala i ova runda protiv već vidno uzdrmanog rivala.

Žestoko je krenulo i u devetoj rundi. Oba borca su žestoko pogađala, a sve se nastavilo u 10. rundi kada je borba i završena. Wilder je žestoko pogodađao Ortiza, ovaj je završio na podu, pokušao je nastaviti, stigla je još jedna strašan serija i meč je spektakularno završen.

Wilderu je ovo 40 pobjeda u isto toliko borbi, dok je Ortiz sada na omjeru od 28-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti