Nova dagestanska zvijer "samljela" rivala: Kad je vidio šta se dešava Khabib ga je odmah nazvao

Nepobjediv je

Nova dagestanska zvijer "samljela" rivala: Kad je vidio šta se dešava Khabib ga je odmah nazvao

Admin Čaušević

Porodica Nurmagomedov je vjerovatno najuspješnija u historiji MMA što potvrđuje i posljednja pobjeda Usman Nurmagomedov, nove zvijeri iz Dagestana koja u oktagonu djeluje nepobjedivo.

Neporaženi Usman Nurmagomedov, rođak MMA velikana Khabiba Nurmagomedova, pobijedio je Patrickyja "Pitbulla" Freirea jednoglasnom odlukom (50-45, 50-44, 50-44) i osvojio Bellatorov naslov prvaka u lakoj kategoriji u petak navečer u Chicagu.

Usman ima samo 24 godine, a njegovi treneri rekli su da bi mogao postati najbolji u dagestanskoj porodici te tako i nadamašiti za sada nedodirljivog Khabiba.

Islam Makhachev, dugogodišnji Khabibov prijatelj, osvojio je naslov UFC prvaka u lakoj kategoriji prošli mjesec na UFC-u 280, pobijedivši Charlesa Oliveiru u prvoj rundi s Khabibom u svom kutu kao trenerom.

Khabib nije bio u Usmanovu kutu u petak navečer, ali se pojavio putem video poziva tijekom Usmanovog intervjua nakon borbe, zahvaljujući menadžeru Aliju Abdelazizu i Abubakaru Nurmagomedovu, još jednom rođaku koji se natječe u UFC-u.

Oglasi

Borba između Usmana i "Pitbulla" nije bila posebno tijesna. Usmanov stil borbe je drugačiji od Khabibaovo i onog Makhačeva.

On je agresivniji s jednim od najboljih arsenala udaraca u MMA-u, oštra suprotnost hrvačkim stilovima većine dagestanskih boraca.

Ipak, Usman se može hrvati i uhvatiti u koštac kada borba to zahtijeva, i imao je impresivne trenutke na tlu protiv Freirea, tako što je zastrašujućim udarcima laktovima raskrvario bivšeg prvaka.

Većina borbe se sastojala od toga da Pitbull nije mogao ući unutar Usmanovih udaraca kako bi povukao okidač za vlastiti napad, a Usman ga je držao pod kontrolom.

Usman (16-0) sada ima 5-0 u Bellatoru uz tri nokauta i nema sumnje da njegovo vrijeme tek dolazi.

Top Komentari

Bellatrix
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti