Ukrajinska mašina potpisala ugovor, čeka se Kralj Cigana
Foto - EPA

Usyk protiv Furyja

Ukrajinska mašina potpisala ugovor, čeka se Kralj Cigana

M. Šljivak

Menadžer prvaka svijeta teške kategorije Oleksandera Usyka, Egis Klimas, saopštio je kako je ukrajinski bokser potpisao ugovor o borbi protiv Tysona Furyja za apsolutnog prvaka svijeta koja bi se trebala održati početkom naredne godine.

Ukrajinac Oleksandr Usyk spreman je ući u ring s Tysonom Furyjem početkom naredne godine u borbi za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Njegov menadžer Egis Klimas saopštio je kako je 35-godišnji Ukrajinac već sve dogovorio oko borbe i da se sada čeka potpis WBC prvaka svijeta Tysona Furyja.

"S naše strane sve je završeno - baš sve", rekao je Klimas za engleske medije i nastavlja: "Sada čekamo samo jednog čovjeka. To je Tyson Fury".

Fury će početkom decembra pojas braniti protiv Dereka Chisore. Razočarao je sve Kralj Cigana izborom ove borbe jer je u opticaju bila borba s Anthonyjem Joshuom.

Ranije je vrijeđao na razne načine Usyka. Tvrdi da je premali da bi mu mogao išta napraviti. Klimas tvrdi da bi u svakom slučaju Usyk bio autsajder.

Oglasi

"Veličina ne ide u prilog Usyku. Fury je div, dobar je i talentovan bokser. Ima dobar IQ i veoma, veoma je opasan", poručio je Klimas.

Usyk je također potvrdio da se ima namjeru isključivo boriti protiv Furyja. Nikog drugog ne želi za protivnika.

"Ne možemo garantovati tačan datum borbe. Meni bi idealno bilo u februaru ili martu, odnosno prije Uskrsa jer ja kao kršćanin postim. Želim se boriti s Furyjem. Želim taj još jedan pojas i ne želim se ni s kim drugim boriti", poručio je Usyk.

Oba borca još uvijek su neporažena u profesionalnoj karijeri. Usyk je na omjeru od 20-0 i u svom vlasništvu imaju pojaseve WBA Super, IBF, WBO i IBO prvaka svijeta.

S druge strane Tyson Fury je na omjeru 32-0-1 u svom vlasništvu ima WBC pojas.

Eventualna borbe dvojice fenomenalnih boksera vjerovatno će se održati u Saudijskoj Arabiji. Saudijci izdvajaju velike cifre za bokserske događaje i oba boksera bi definitivno zaradila ogromne cifre.

Fury je navodno bio spreman da se bori u Ukrajini. Ipak, situacija u ovoj zemlji daleko je od stabilne, pa je Arabije za sada glavna opcija.

Sada je sve na Kralju Cigana. Od njegovog potpisa zavisi borba, ali prvo treba savladati Dereka Chisoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi