Je li Tyson Fury zaista pobijedio Ngannoua? Pogođeni udarci daju jasniju sliku o borbi

Fury slavio, ali Ngannou je osvojio svijet

Je li Tyson Fury zaista pobijedio Ngannoua? Pogođeni udarci daju jasniju sliku o borbi

Midhat Šljivak

Tyson Fury pobijedio je protekle noći u Saudijskoj Arabiji MMA zvijezdu Francisa Ngannoua podijeljenom odlukom sudija (95-94, 96-93, 94-95). Mnogi su ovu odluku vidjeli kao kontroverznu, ali statistika kaže da je Kralj Cigana ipak bio za nijansu bolji iako je u trećoj rundi bio u nokdaunu.

Tyson Fury je uz dosta muke pobijedio Francisa Ngannoua. Najavljivao je lagan posao protiv MMA zvijezde, ali se itekako prevario. Kamerunac je prikazao sjajan meč, slao je WBC šampiona svijeta na pod, no na kraju je Britanac podijeljenom odlukom sudija upisao pobjedu.

Mnogi su uvjereni da je Ngannou pokraden u ovom meču, no statistika pokazuje kako je Fury ipak imao više udaraca u deset rundi.

Kralj Cigana je Ngannoua pogodio 71 put od ukupno 223 upućenih udaraca, a s druge strane Kamerunac je pogodio 59 udarac od 231 bačenih udaraca.

Također, Fury je prema statistikama zadao više udaraca u ukupno šest rundi. Ngannou je bio aktivniji u trećoj, četvrtoj i osmoj rundi, dok je sedma runda bila izjednačena.

Oglasi

Ono u čemu je Ngannou bio bolji su takozvani 'moćni udarci'. Pogodio ih je 37, a Fury 32.

Ipak, ono što je pokazao kamerunski borac u 10 rundi je zaista impresivno. Nakon svega viđenog šef WBC-a Mauricio Sulaiman je obećao da će ga uvrstiti u zvanične ljestvice i to među 10 najboljih teškaša u ovoj organizaciji.

Fury možda jeste dobio borbu u ringu, ali je pobjednik večeri definitivno Francis Ngannou koji je osvojio svijet boksa i dobio je ogroman respekt.

Kamerunac je najavio veoma brz povratak u ring. Mnogi bi ga rado vidjeli u borbi protiv još jednog brutalnog nokautera Deontaya Wildera i vidjet ćemo hoće li se ta borba na kraju organizovati.

Saudijska Arabija će definitivno biti zainteresovana za organizovanje još jednog spektakla koji uključuje kamerunskog Predatora i nakon onog što je pokazao mnogi će ga izbjegavati.

Čovjek je iznenadio sve i zaslužio je apsolutno poštovanje cijelog svijeta.

Top Komentari

xX_Bosnian_Bull_Xx
Jeste, vise ga pogodio i vise udarao ali nikad nisam imao vise respekta prema jednom borcu, kao sto sad imam prema nganoua, jer je fury sampion svijeta u boksu i svaki put kad je napadao uzdrmao je fury-a ali rijetko napadao, 100% bi ga dobio kada bi ga napadao dok se srusi, fury se plasio od svakog njegovog napada i nije znao kako da se brani!
1 0
Bazarich
Koja prevara i koje uzimanje para arapima dole majko mila Njih dvojica usli u ring malo se poigrali i haj dovidjenja prijatno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi