Croata Barrio utišao Beograd i demolirao Vasu Bakočevića

Velika pobjeda hrvatskog borca

Croata Barrio utišao Beograd i demolirao Vasu Bakočevića

Midhat Šljivak

Francisco Croata Barrio pobijedio je večeras u Beogradu na FNC 13 eventu Vasu Bakočevića. Psihopata je predao meč u drugoj rundi.

Borba svih borbi regionalne MMA scene riješila je dileme ko je bolji borac između Francisca Croate Barrija i Vase Bakočevića. Croata je slavio rear naked chokeom u drugoj rundi.

Croata je kontrolisao borbu na otvaranju. Bakočevića je pritisnuo uz žicu i sve je trajalo do sredine prve runde kada se Vaso izvukao i pokušao je zadati dva udarca koji nisu prošli, pa je borba ponovo otišla na žicu.

Hrvatsko-argentinski borac je potom izveo bacanje. Hrvanje je njegov teren, no Bakočević se izvukao i uspio je dobro pogoditi protivnika. Ipak, Barrio ponovo odvodi borbu uz žicu i u prvoj rundi je on taj bio koji je apsolutno dominirao.

Bakočević dobro pogađa Croatu na počektu druge runde. Uzdrmao ga je dobro, no ovog je puta odlučio da ne juriša naprijed u ruke vrhunskog hrvača kakav je Barrio.

Ipak, nakon jednog promašaja Barrio je ponovo borbu odnio uz žicu odakle se Bakočević vadi nesportskim potezom i izgubio je bod. Ponovilo se to još jednom do kraja druge runde, a zatim slijedi sjajno bacanje na pod i ponovna dominacija Hrvata.

Oglasi

Nije u hrvačkim tehnikama Bakočević mogao ništa. Uzeo mu je Barrio leđa i završio je Vasu rear naked chokeom.

Croati je ovo 12. pobjeda karijere u kojoj ima tri poraza, a Bakočević je upisao 24. poraz, a ima 43 pobjede. Nakon borbe u oktagonu se pojavio Dušan Džakić koji je izazvao Croatu na međusobni meč i tako je najavio veliki povratak na MMA scenu.

U glavnoj borbi večeri Nikola Joksović je prekidom u drugoj rundi protiv Save Lazića odbranio pojas prvaka FNC-a u velter kategoriji.

Talentovani Marko Bojković deklasirao je brazilskog borca Lucasa Ananiasa. Sve je bilo već gotovo u prvoj rundi.  protivnik je tapkao i mladi srbijanski borac je sada na omjeru od 5-0.

Veteran Ivica Trušček poražen je od Jovana Marjanovića tehničkim nokautom u drugoj rundi. Jedan low kick povrijedio je 'Terrora' koji je usmenu predao meč i morao je priznati poraz.

Marjanoviću je ovo osma pobjeda u desetom meču, dok je Trušček odradio 81. profesionalni meč i na omjeru je od 42 pobjede i 39 poraza.

Top Komentari

Almir5556
Vaso kalibar za Zadruge, mada mislim da bi ga i tamo razvlacili ko slinu
0 0
Tutumaca
Ponovo vaspito vasu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi