Bivši svjetski šampion spreman za rat

Kličko pomaže svojoj zemlji

Bivši svjetski šampion spreman za rat

Edmir Škorić

Bivši svjetski prvak u boksu i aktuelni gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko pridružio se vojsci Ukrajine i pozvao ostale funkcionere da učine isto.

On je naime počeo da trenira sa ukrajinskim vojnim rezervistima usred rastućih tenzija između Ukrajine i Rusije, prenosi New York Post.

Ruskog predsjednika Vladimira Putina je opisao kao "gangrenu" koja pogađa Evropu.

“Mnogi od nas su služili vojsku i te vještine su morale da se vrate. Mislim da je ova obuka neophodna za visoke i srednje zvaničnike u zemlji, koja je u ratu već skoro osam godina“, rekao je on.

U kontekstu nedavnih napetosti između Ukrajine i Rusije, koja je poslala oružane snage na granicu i prijeti invazijom, Kličko je započeo vojnu obuku sa 100.000 vojnika.

Višestruki WBO i WBC prvak izabran je za gradonačelnika Kijeva 2014. godine. Zajedno s mlađim bratom Vladimirom dominirao je u teškoj kategoriji od 2006. do 2015., poznatoj kao "Kličkova era".

Top Komentari

makelele
Ovo je isto kao kad bi Kanada ili Meksiko htjeli da postanu pro-ruski. Ameri bi osvojili Kanadu/Meksiko za pet minuta. Isto sad ce ovako Rusi pregaziti Ukrajinu kao plitak potok, ako Klicko i kompanija se budu igrali sa vatrom.
0 9
Husrefbeg22
Ako je domovina ugrozena trema je braniti. Agresori se ne zaustavljaju rijecim avec mecima. Stoga ovaj cin boksera gledam kao potpuno profesionalan i patriotski. A mozemo li mi na primje zamisliti 'naseg' Dzumhura da se uniformise i stane u odbranu BiH od eventualne agresije iz Srbije??
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi