Vladimir Kličko objavio video iz razrušenog Kijeva i poslao snažnu poruku

"Čovječanstvo će vam suditi"

Vladimir Kličko objavio video iz razrušenog Kijeva i poslao snažnu poruku

Edmir Škorić

Bivši svjetski bokserski prvaci Vladimir i negov brat Vitalij Kličko trenutno se nalaze u Kijevu i pomažu u odbrani Ukrajine od ruskog agresora.

Već 20 dana traje rat u Ukrajini, a vojska Vladimira Putina uništava sve veći broj tamošnjih gradova te ubija i civilno stanovništvo, dok masovno ukrajinski narod bježi iz razorene zemlje.

Iako je samo u Poljsku otišlo skoro dva miliona stanovnika, postoje i oni hrabri koji su ostali da brane državi, među njima i bokserski šampioni. Osim braće Kličko, tu su i Vasyl Lomačenko te Oleksandr Usky, ali i drugi sportisti poput tenisera, nogometaša ili košarkaša.

Vladimir Kličko i njegov brat Vitalij, koji je gradonačelnik Kijeva, često na društvenim mrežama objavljuju video zapise o trenutnoj situaciji u Ukrajini. Danas je Vladimir objavio još jedan video na Twitteru uz poruku:

"Poruka za one koji još posluju s Putinovim režimom: i vi ste u ratu s Putinom. Povijest vas posmatra. Čovječanstvo će vam suditi", napisao je nekadašnji bokserski prvak.

"Ovo je još jedan dokaz rata. Apeliram na privatne osobe, poslovne ljude, vlade koje nisu prestale poslovati s Rusijom. Pomažete ruskoj vojsci da uništi naše gradove i živote. U ovoj zgradi su ginuli civili i imate svoje krvi na rukama. Zaustavite rat", poruka je Klička.

Vladimir (64 pobjede i pet poraza) i Vitalij su već u sportskoj mirovini, ali su prije dominirali u teškoj kategoriji. Vladimir je bio prvak po IBF, WBO, IBO verzijama i WBA super prvak. Njegov brat je vladao u WBO i WBC verziojama, ali sada su te titule najmanje bitne i obojica imaju samo jedan cilj...

Top Komentari

Klicko
Nedaj se prezimenjače
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi