Nevjerovatno je kako izgleda Vladimir Kličko sa 45 godina

Legendarni ukrajinski bokser

Nevjerovatno je kako izgleda Vladimir Kličko sa 45 godina

Admin Čaušević

Teško da bilo ko može reći da je Vladimir Kličko posljednju borbu imao 2017. godine na osnovu njegove objave na Instagramu. 

Legendarni Ukrajinac zaista izgleda impresivno i teško bi ko rekao da se radi o čovjeku koji je u martu proslavio 45. rođendan.

Njegovi brojni fanovi su ga odmah pozvali da se vrati profesionalnom boksu te nadmaši rekord Georgea Foremana koji je postao šampion u teškoj katerogiji kada je sa 45 godina pobijedio Michaela Moorera.

"Čelični doktor" je 2019. godine odbio ponudu DAZN-a da se vrati u ring, ali je kazao da se osjeća sretnim u penziji i da se za sada ne želi vraćati.

"Treniram regularno, skoro svaki dan. Treba mi to kao što mi treba da dišem. Uživam trenirajući", kazao je Kličko prije tri godine za Fox Sports.

Oglasi

"Ne znam do kad ovo može trajati. Ako budem u ovakvoj formi sa 45 ili 46 godina i budem imao iskrice u stomaku, razmislio bih o obaranju Foremanovog rekorda i da postanem rekorder u teškoj kategoriji", rekao je Ukrajinac tada.

Kličkova posljednja objava na Instagramu pokazuje da se bivši svjetski prvak i dalje nalazi u odličnoj formi i možda bi trebao razmisliti o povratku u ring.

U profesionalnoj karijeri osvojio je naslove po verziji WBO 2003. i 2008., IBF 2006. te IBO 2006. U dosadašnjoj karijeri je boksao u 69 mečeva, od čega ima 64 pobjeda i pet poraza.

Pobjedom nad Rusom Ibragimovim u februaru 2008. ujedinio je naslove u teškoj kategoriji po IBF i WBO verziji. Čak 54 borbe riješio je nokautom.

Poslije devet godina na tronu, Kličko je izgubio titule WBA, WBO, IBF i IBO, izgubivši meč od Irca Tysona Furya, 28. oktobra 2015. godine

Top Komentari

GuiliDamou
Ja ne kontam sta je ovde nevjerovatno!? Bolje vi koji postavljate ovakve clanke da se pogledate u ogledalo i da se zapitate!? Woooow, kako lose izgledam...
2 0
Handofsibir
Samo kod nas su izgleda 40te godine starosti. Godine su samo broj. Zdravlje i psihicko stanje covjeka mnogo toga odreduje. Neki ljudi ocito imaju pravilo da cim se ozene za njih neke stvari automatski idu u zaborav, kao rad na sebi i fizickoj kondiciji. Kad mi kaze ostarilo se a ni dijete mu prohodalo nije. Veci stomak ima nego zena mu dok je jos bila u drugom stanju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi