Wilder ne želi borbu sa Joshuom: Prošao je kroz pakao, niko drugi ne dolazi u obzir
Meč protiv Furyja jedan sudija je čak bodovao 115-111 u korist Wildera što je poprilično iznenađenje. Drugi sudija je dao prednost Furyju 114:112, dok je treći bodovao meč neriješeno 113:113

Ništa od borbe za ujedinjenje titula

Wilder ne želi borbu sa Joshuom: Prošao je kroz pakao, niko drugi ne dolazi u obzir

M. Šljivak

Deontay Wilder je proteklog vikenda odbranio naslov WBC prvaka teške kategorije nakon što je njegov meč protiv Tysona Furyja završen bez pobjednika.

Iako je Fury dominirao u većini rundi, Wilder ga je dva puta slao na pod, a sudije su na kraju donijele kontroverznu odluku i meč su proglasili neriješenim.

Nakon meča sa Furyjem bokserski fanovi bi sada rado vidjeli Wildera u borbi za ujedinjenje svih titula protiv Anthonyja Joshue, ali Amerikanac bi radije novi meč protiv Furyja.

"Samo Bog zna kako je Tyson ustao nakon nokauta u 12. rundi. Možda je i brojanje bilo sporije, ali se ne žalim. Obojica smo donijeli strast u tešku kategoriju i boks. Tyson je nekako preživio, vratio se iz pakla. Neki misle da je on pobijedio, neki da sam ja, a neki da je neriješeno. Ne zaboravite da sam ja bio mnogo lakši i dosta njegovih udaraca je bilo slabašno. Ja sam napadao i mislim da sam pobijedio", rekao je Wilder.

Tyson Fury zaslužuje revanš - niko drugi ne dolazi u obzir

"Ozbiljno želim revanš prije ijedne druge borbe. Niko drugi ne dolazi u obzir. To je jedino ispravno i jedina dobra stvar za boks. Spreman sam kada on želi da se ponovo borimo. Želim dati navijačima ono što želi i završiti priču jednom zauvijek. Ne želim druge borbe prije nego što se nas dvojica ponovo budemo borili", poručio je američki bokser.

Sa Anthonyjem Joshuom pregovori su dva puta propadali. Promotor Eddie Hearn najavljuje nove pregovore, ali Wilder ne želi ni da čuje.

"Konačno se prestao skrivati. Mislili su da samo oni postavljaju uslove za tešku kategoriju. Imali su četiri mjeseca, ali njihov ego im je rekao da im je bolje da se bore sa drugorazrednim borcima, dok smu Fury i ja boks ponovo učinili velikim.. Zato ne želim nijednu drugu borbu. Niko osim Furyja ne dolazi u obzir", istakao je Wilder.

Nakon remija sa Furyjem američki bokser je u karijeri na omjeru od 40 pobjeda i jednog neriješenog meča.

Top Komentari

Zoilomas
Ubio bi ih Joshua obadvojicu!
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi