Wilder dostavio "video dokaz" da se Fury nije digao na vrijeme
(Foto: Screenshot) Pojas WBC prvaka svijeta je ostao kod Deontayja Wildera, ali sada svi očekuju revanš

Ubrzo stigle i burne reakcije

Wilder dostavio "video dokaz" da se Fury nije digao na vrijeme

Protekli vikend bio je u znaku bokserskog spektakla u Los Angelesu, a o meču Deontayja Wildera i Tysona Furyja se i dalje priča.

Ulog je bio Wilderov WBC pojas prvaka svijeta u teškoj kategoriji, a isti je ostao u njegovom vlasništvu i nakon meča iako Amerikanac nije slavio pobjedu.

Sudije su odlučile da meč Wildera i Furyja nije imao pobjednika, a takva odluka se mnogima nije svidjela. Neki smatraju da je Wilder morao biti pobjednik s obzirom na dva nokdauna, dok drugi misle da je Tyson Fury pokraden, jer je dominirao većim dijelom meča i zadao više udaraca svom protivniku.

Nema sumnje da je Fury dobio više rundi, a čak je i nakon teškog nokdauna u 12. rundi uspio uspostaviti dominaciju. Ipak, Wilder smatra da je trebao slaviti pobjedu prekidom, jer se Tyson Fury nije na vrijeme podigao nakon drugog nokdauna.

Deontay Wilder uvjeren u krađu

Uvjeren je Wilder da je sudija u ringu Jack Reiss odužio brojanje i tako omogućio Furyju čudesan oporavak.

Danas je Wilder na društvenim mrežama postavio i "video dokaz" da je sudija predugo brojao. Međutim, teško se sjetiti nekog meča u kojem je sudija počeo brojanje do 10 u istom momentu kada je jedan bokser dobio udarac, a isto tako je poznato da brojanje može varirati s obzirom da sudije ne koriste nikakva "pomagala" poput štoperica i sličnih stvari.

"Šaljite klipove zbog bolesnika koji mrze što sam pobijedio, zbog slijepih koji se ne mogu suočiti sa stvarnošću i zbog onih koji jednostavno ne žele vidjeti uspjeh Amerike", napisao je Wilder i izazvao reakcije obožavatelja boksa, a posebno Furyja.

"Duboko u sebi znaš da si izgubio. Prihvati to kao muškarac. Sjajan si bokser, ali si bio nadboksan"; "Većinu meča je bio bolji od tebe, sada se ustvari i sramotiš", samo su neki komentara na snimak koji je Wilder postavio na svom Twitteru.

Podsjetimo, Wilder je oborio Furyja u devetoj rundi, ali je Britanac tada bez većih problema ustao. Ipak, svi su bili šokirano činjenicom da je Fury "preživio" Wilderovu strahovitu kombinaciju u zadnjoj rundi i nastavio meč.

Top Komentari

Mr.Balboa
Nazalost kao I uvjek sudije se tu koje broje I ovdje se vidi da je zakasnio sa brojanjem,kao I drugim sportovima sto cine propuste!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi