White potvrdio: Conor neće dobiti revanš, Ferguson je na redu
Khabib i Conor će 10. decembra saznati kakve će kazne dobiti od Atletske komisije Nevade zbog nereda koje su izazvali nakon meča u Las Vegasu

Predsjednik UFC-a sasvim jasan

White potvrdio: Conor neće dobiti revanš, Ferguson je na redu

Midhat Šljivak

Conor McGregor neće dobiti revanš protiv Khabiba Nurmagomedova.

Dagestanac je početkom ovog mjeseca uništio najveću UFC zvijezdu, a McGregor je odmah nakon poraza zatražio revanš.

Međutim, do njega neće doći. Predsjednik UFC-a Dana White je odlučio da će naredni Khabibov protivnik biti Tony Ferguson, nekadašnji šampion ove kategorije koji je titulu morao napustiti zbog teške povrede.

"Tony Ferguson je sljedeći u redu. Nije izgubio pojas u oktagonu, pa je ta borba prava. Želimo organizovati tu borbu i vidjećemo kako će sve ići. Mnogo zavisi od suspenzija koje će doći", rekao je White.

Prethodno su Khabib i Tony čak četiri puta trebali ući u oktagon, ali su dueli propadali zbog povreda boraca.

Međutim, čini se kako je vrijeme za obračun došlo, a mnogi vjeruju kako je upravo Ferguson jedini čovjek koji može ugroziti Khabiba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi