White priznao: Khabib je govorio istinu, niko nije ni slutio šta će se dogoditi

Prvi čovjek UFC-a

White priznao: Khabib je govorio istinu, niko nije ni slutio šta će se dogoditi

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov trebao je predvoditi UFC 249 18. aprila u meču protiv Tonyja Fergusona.


Međutim, UFC šampion lake kategorije zaglavio je u Rusiji i nije mogao napustiti zemlju, a koronavirus je kompletan event pomjerio za 9. maj.

Nažalost Khabiba neće biti u oktagonu. Za privremeni pojas će se boriti Ferguson protiv Justina Geathjea, a prvi čovjek UFC-a Dana White stao je u zaštitu Khabiba kojeg su mnogi prozivali da je pobjegao u Rusiju kako bi izbjegao borbu.

White je u razgovoru za BT Sport priznao kako su svi napravili grešku i da nije samo Khabib kriv.

"Mnogo je bilo priče oko Khabiba. Sumnjali su u to da je zaglavio u Rusiji i još dosta toga, ali ono što je on govorio je istina. Niko od nas nije slutio šta će se dogoditii da će se sve tako brzo promijeniti u svijetu", rekao je White.

"Svi smo napravili neke loše poteze i to je dovelo do toga da je zaglavio u Moskvi. Nije samo do njega, svi smo krivi. I ja prihvatam odgovornost za to", rekao je White.

Top Komentari

realno_govoreci
Ali je bitno da prvo pustite da sto vise ljudi ispljuje covjeka,pustite onog olosa da ga proziva u pljuje po medijima kako ne smije sa njim u kavez i sad kao u pravo Khabib.Sto ne kazes to isto Fergusonu da se i on oglasi u medijima?? Nece naravno jer takav je to karakter!!!
0 1
user1589082312
Ako nisi znao nije Khabib jedini musliman u Ufc-u, nego jedan od mnogih, ima ih sigurno 10
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti