Wilder izvrijeđao Joshuu: "Karijera mu je sačinjena od laži"

Nakon poraza od Ruiza

Wilder izvrijeđao Joshuu: "Karijera mu je sačinjena od laži"

E. Škorić

Anthony Joshua je sinoć doživio prvi poraz u karijeri.

Britanca je u sedmoj rundi nokautirao Andy Ruiz i preuzeo sve njegove titule, a o porazu Joshue se uveliko raspravlja u svijetu boksa širom svijeta.

Njegov sunarodnik Tyson Fury mu je dao podršku:.

"Nismo se uvijek najbolje slagali, ali je Joshua sam utjecao na svoju budućnost tokom života. Ovakve stvari se dešavaju u boksu. Odmori se, oporavi se, pa se vrati", napisao mu je Fury na Twitteru.

Američki borac Deontay Wilder nije pretjerano bio susretljiv i spreman za podršku Joshui.

"Nikada nije bio pravi šampion i cijela karijera mu je sačinjena od laži, kontradikcija i poklona. To su činjenice i sada znamo ko je bježao od koga", napisao je Wilder.

Što se tiče revanša Ruiza i Joshue, on se očekuje krajem godine, u novembru ili decembru i to na Wembleyju u Londonu.

Top Komentari

ArminA
Neko je ogromne pare lapio na ovoj borbi. Tesko da me ko moze uvjeriti da jedan debeljko ima vise kondicije od sportiste kakav je Joshua. Mislim da debeli nebi izdrzao jedan sedmicni trening od Joshue tako da ne mogu a da ne pomislim da su ovdje cista posla.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi