Wilder je izdvojio nevjerovatnu cifru za masku sa kojom je ušao u ring
(Foto: EPA)

Ne štedi na imidžu

Wilder je izdvojio nevjerovatnu cifru za masku sa kojom je ušao u ring

M. Šljivak

Deontay Wilder odbranio je prošle subote naslov WBC prvaka teške kategorije.

Sjajni Amerikanac je u Las Vegasu nokautirao Luisa Ortiza u sedmoj rundi, a Bronzani bombarder je veliku pažnju u ovom meču ponovo poklonio ulasku u ring.

Tako se Wilder pojavio u zlatno-srebrenoj kruni i maski za koje je izdvojio više od 16.000 dolara. Nosio ih je tek nešto manje od pet minuta, te je poručio kako tu masku više nikad neće nositi, iako je skupo plaćena.

"Želio sam izaći kao moderni kralj, vitez. Želio sam se predstaviti kao novi ja. Prošlost je prošlost, dobrodošli u budućnost. To je bila kompletna ideja i bilo je nevjerovatno. Jedva čekam novi kostim, koji će biti još bolji od ovog", rekao je Wilder i dodao je:

"Ovaj kostim je koštao oko 16.000 dolara, ali sam ga se već riješio", jasan je američki bokser.

Priliku da predstavi novi kostim Wilder će imati 22. februara kada će se u ringu ponovo naći sa Tysonom Furyjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi