Wilder potvrdio dva revanša, vidjet ćemo novi okršaj sa Furyjem

Amerikanac će ponovo u ring i sa Ortizom

Wilder potvrdio dva revanša, vidjet ćemo novi okršaj sa Furyjem

Šampion svijeta u teškoj kategoriji po WBC verziji Deonatay Wilder je u utorak na svom Twitteru otkrio da je zvanično ugovoren revanš sa iskusnim Kubancem Luisom Ortziom.

Očekuje se da će se bokser iz Alabame sa Ortizom, kojeg je u sjajnom meču u martu prošle godine pobijedio nokautom, boriti u setpembru, ali to nije sve.

Sada je Wilder poručio da će njegov protivnik nakon Ortiza biti Tyson Fury.

Tako će ljubitelji boksa dobiti toliko željeni revanš dvojice teškaša.

Podsjetimo, Wilder i Fury su u decembru prošle godine priredil pravi bokserski spektakl, a njihov meč je na kraju završen "remijem".

"Svi ugovori su već potpisani. Sve je zvanično dogovoreno", poručio je Wilder nakon što je saopštio svoje naredne protivnike:

"Kao i uvijek, ja sam istinski šampion u ovom poslu. Kao što sam već rekao moram riješiti sve svoje kontroverzne mečeve što je prije moguće. Prvo Ortiz, a onda Wilder".

Također, Wilder je napomenuo da nikako već ne razmišlja o Furyju, s obzirom da poštuje Ortiza i njegove bokserske kvalitete.

Dakle, meč Wildera i Ortiza ćemo gledati vjerovatno u septembru, dok će revanš Wildera i Furyja vjerovatno biti zakazan za narednu godinu.

Treba i dodati da će se Tyson Fury 15. juna u Las Vegasu boriti protiv Nijemca Toma Schwarza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi