Wilderov tim odbio ponudu za borbu sa Joshuom
(Foto: EPA)

Ne žele da pričaju

Wilderov tim odbio ponudu za borbu sa Joshuom

Midhat Šljivak

Menadžer kralja teške kategorije boksa Anthonyja Joshue, kontroverzni Eddie Hearn, poslao je poboljšanu ponudu za meč na adresu WBC prvaka Deontayja Wildera.

Apsolutno svi fanovi boksa žele vidjeti obračun dvojice prvaka. Pregovori su se vodili tokom ove godine, ali je sve propalo zbog novca, odnosno Wilderov tim je smatrao da im je ponuđeno premalo novca.

Zato je Bronzani bombarder dogovorio borbu sa nekadašnjim prvakom svijeta Tysonom Furyjem u Los Angelesu 1. decembra.

Kako god da se završio taj meč Amerikanac će opet imati šansu da se bori sa Joshuom. Hearn je ponudio više novca, ali sada Wilderov tim ne želi pričati.

"Još uvijek želimo postići dogovor i tražimo sastanke sa Wilderovim timom. Poslali smo im ponudu nakon borbe protiv Povetkina kako bismo se dogovorili za 13. april. Javili su nam da neće biti nikakvih sastanaka, pa smo ih poslali mnogo bolju ponudu nego ranije. Odbili su i ne žele pričati sa nama", rekao je Hearn.

Wilder će tako 1. decembra u ring protiv Furyja, a pregovori o meču sa Joshuom mogli bi uslijediti odmah nakon tog duela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi