Zbog vjerskih uvjerenja? Khabib napustio press konferenciju prije nego što je i počela

Šta se desilo u Moskvi?

Zbog vjerskih uvjerenja? Khabib napustio press konferenciju prije nego što je i počela

UFC-ov šampion Khabib Nurmagomedov se i u prošlosti znao naći u centru kontrovezi, a to se ponovo desilo danas.

Danas je Khabib Nurmagomedov trebao održati press konferenciju u Moskvi, ali je, prije nego što je ista i počela, napustio zgradu u kojoj je ogranizovana.

Press konferencija je trebala biti prvo Khabibovo javno pojavljivanje u Rusiji nakon pobjede nad Dustinom Poirierom na UFC-u 242. Čitav događaj je organizovao Gorilla Energy Dring, jedan od glavnih sponzora Khabiba Nurmagomedova i njegovog tima.

40 minuta nakon prvobitno zakazanog termina početka press konferencije, Khabib se i dalje nije pojavljivao, a onda je uslijedilo obavještenje da se čitav događaj odgađa zbog tehničkih poteškoća. Tek kada su pojedini novinari počeli napuštati prostor u kojem je konferencija trebala biti održana, ugledali su čovjeka kojeg su toliko čekali. Međutim, Nurmagomedov je napuštao zgradu.

Na kraju se Khabib nije nikako ni pojavio na pressici koja je počela se velikim zakašnjenjem, a sa novinarima su razgovarali njegov rođak Umar Nurmagomedov i Tagir Ulanbekov.

Razlozi za Kahbibov nedolazak na press konferenciju još nisu potpuno jasni, ali pojedini ruski mediji (poput RT-a) špekulišu da je MMA borcu zasmetala činjenica da je trebao sjediti pored Igora Kima, prvog čovjeka moskovske pivare - koja je vlasnik brenda Gorilla Energy Drink.

Dok se povezivanje sa energetskim pićem ne kosi za Khabibovim vjerskim uvjerenjima, povezivanje sa pivarom, proizvođačem alkoholnih pića, je druga priča i navodno je zbog toga Nurmagomedov odbio učestvovati na press konferenciji.

Voditelj press konferencije Alexander Zagorsky je imao drugačije opravdanje za Khabibovo nepojavljivanje, pa je medijima poručio da Nurmagomedov nije mogao doći jer "za sat vremena ima sastak u Kremlju".

Međutim, mnogi sumnjaju u takvo objašnjenje s obzirom da je jedan Khabibov prijatelj na društvenim mrežama postavio video UFC-ovog šampiona kako trči na traci - sat vremena nakon što je napustio prostor u kojem je održana press konferencija.

Promo

Top Komentari

mile90
pa moj teroristo ni tuć se nije vjerski pa živiš od toga, bilokakav vid prevare isto nije vjerski pa što spuštat sa 90 i nešto na 70 kila, ko o čemu ***** o poštenju
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi