Životna lekcija Mikea Tysona: Radujem se smrti i ne znam zašto poznati misle da su ovdje bitni
Foto - EPA

Iron Mike 'bez kočnice' o životu

Životna lekcija Mikea Tysona: Radujem se smrti i ne znam zašto poznati misle da su ovdje bitni

Midhat Šljivak

Mike Tyson važi za apsolutnu legendu svjetskog sporta.

Legendarni bokser jedan je od najvećih udarača svih vremena, a nakon zaista burnog života konačno je našao svoj mir i trenutno se bavi uzgojem marihuane u medicinske svrhe.

Iron Mike je prošao kroz sve i svašta u životu i zato nije nikakvo čudo što tvrdi da se ne plaši smrti.

"Iz iskustva i iz onog u šta vjerujem i što više saznajem o smrti, to se joj se više radujem", rekao je Tyson za Sportsman i dodao je:

"Da, radujem se smrti i nemam straha od nje. Život je mnogo komplikovaniji od smrti, jer je potrebno mnogo hrabrosti. Bez hrabrosti ne možeš podnijeti život koji je borba i putovanje. Neki imaju sve, ali se i dalje bore. Mi poznati mislimo da smo previše važni, da smo nešto bitno. Koji ku*** smo mi? Ništa. Seremo kako smo posebni, ali ta slava je sranje. Niko nije poseban, svako može završiti u zavoru i umrijeti", istakao je Tyson.

Na kraju je još u emotivnom obraanju dodao:

"Ne očekujem da mi se nešto loše desi, ali kada se i desi, nosim se s tim. Nosio sam se s lošim stvarima i ranije ti oje bio moj život. Znam da se sranja događaju i ja ih spremno čekam", istakao je legendarni Mike Tyson.

Top Komentari

Rajvosa2019
Ja licno se samo bojim Allaha i za svoju djecu, a ovo sve ostalo mislim - smatram da sve dobro i lose sto se desi u zivotu je bozija volja - svima nam je zapisao
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi