Ranjeni lav se ne zadirkuje: Ibrahimoviću "pukao film", čuvenu prznicu bacio u kantu za smeće!

Šveđanin bh. korijena se oprostio od fudbala

Ranjeni lav se ne zadirkuje: Ibrahimoviću "pukao film", čuvenu prznicu bacio u kantu za smeće!

A. Čaušević

Rivalima antipatičan, a saigračima zaštita. Gdje je god igrao Zlatan Ibrahimović je bio sklon incidentima. Tanak fitilj, čvrst karakter, a ponekad i prepotentno ponašanje te unikatna karizma te jedinstven fudbalski talenat su Zlatana Ibrahimovića učinili živom legendom fudbalske igre. 

Nakon skoro hiljadu odigranih utakmica za 24 godine i postignutih 550 golova Ibrahimović je okačio kopačke o klin. Uradio je to sa suzama u očima na kultnom mjestu. Oprostio se iznenada i neočekivano, ali dostojno fudblaskog kralja kako je sam sebe nazivao.

Tokom karijere često se Zlatan poredio sa lavom, a lav koji je ranjen ili spava se jednostavno ne dira. Mnogi su to osjetili na svojoj koži, kako pojedini saigrači, tako i brojni rivali.

Za skoro dvije i pol decenije karijere imao je "mali milion" incidenata. U Ajaxu ga je umalo ubio Mido, zatim je prizemljio Raphaela van der Vaarta, dok je kao član Juventusa pretprio žestoke udarce od Marca Materazzija, da bi se defanzivcu Intera osvetio pet godina kasnije kada je potpisao za Milan.

Oglasi

Upravo je u svom prvom mandatu u Milanu imao nekoliko incidenata sa saigračima. Detalji epske tuče Oguchijem Onyewuom su odavno ispričani. Tada je Zlatan završio sa čak tri slomljena rebra.

A da sa "ranjenim lavom" nema šale na svojoj koži je najbolje osjetio Gennatu Gattuso, čuvena prznica i sigurno jedan od najborbenijih i najagresivnijih fudbalera ikada. O detaljima je govorio Thiago Silva.

Italijan je zadirkivao Zlatana na jednom od trenina, a očigledno nije znao da se igra s vatrom. Na kraju je završio u kanti za smeće.

"Jednom je Gattuso odlučio da dosađuje Ibrahimoviću tokom cijelog treninra. Provocirao ga je, ali Zlatan ne bi rekao ni riječ, barem se tako činilo."

"Dvojica su se srela na putu ka svlačionici, tada je Ibrahimović zgrabio Gattusa i bacio ga u kantu za smeće. Nismo vjerovali svojim očima, pogotovo kad smo vidjeli Gennarov izraz lica. Cijelu sedmicu sam se smijao."

Oglasi

Bez incidenata nije mogao ni u PSG-u gdje se svađao sa svima i jasno je da ga da tamošnja javnost nije baš najbolje prihvatila. Tako jedne prilike u izljevu bijesa poručio da Francuska ne zaslužuje klub kao što je PSG.

Bilo je niz skandala dok je igrao i za Manchester Uniteda. Marcos Rojo se prepao za život jer je Ibri spomenuo dužinu nosa, ali sve se završilo sa osmijehom.

U posljednje vrijeme svakako najpoznatiji je sukob sa Romeluom Lukaku iz januara 2021. godine kada je došlo do kontakta glavama i niti jedna od dvije "zvijeri" nije željela odstupiti.

Zlatan je tada Belgijancu rekao da mu se majka bavi voodo magijom poslije čega je došlo do ozbiljnog incidenta. Na kraju su obojica prošli sa suspenzijom. Sreli su se nakon toga nekoliko puta na terenu, ali su bili strpljivi i nije bilo problema.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom karijere Ibrahimović je skupio čak 27 trofeja, međutim nikada nije uspio da osvoji Ligu prvaka, pa čak dođe i do finala iako je igrao u vrhunskim klubovima.

Na terenu nikad nije pokazivao slabost, međutim na oproštaju od Milana, ali i fudbala je zaplakao i pokazao da je ipak samo čovjek. Odlaskom Zlatana u penziju definitivno se završava jedna era i sigurno je da će zbog svega onog što jeste popularni Ibra nedostajati fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi