10 godina od noći kada je očajna Barcelona prskalicama gasila Mourinhovu sreću

Inter izborio finale Lige prvaka

10 godina od noći kada je očajna Barcelona prskalicama gasila Mourinhovu sreću

Edmir Škorić

Na današnji dan 2010. godine Barcelona je doživjela jednu do najtežih eliminacija na svom stadionu Nou Camp.

Toliko je teško pala eliminacija Barceloni da je uz pomoć prskalica pokušavala da ugasi vatreno slavlje Josea Mourinha i njegovih igrača, koji su slavili veliko finale i okršaj s Bayernom, a na kraju su se popeli i na sami krov Evrope.

Inter je u prvom meču slavio s 3:1, pa Barceloni Pepa Guardiole ni 1:0 pobjeda u revanšu nije pomogla. Inter je skoro sat vremena igrao s igračem manje jer je Thiago Motta bio isključen u 28. minuti, ali je pod čudotvorcem Mourinhom uspio da se odbrani. Gol Gerarda Piquea u 84. minuti došao je isuviše kasno...

Ne samo da je katalonski div propustio šansu da dođe do drugog finala zaredom u Ligi prvaka, već je propustio veliku priliku da možda osvoji naslov kod kuće svog najvećeg rivala, pošto se finale igralo na Santiago Bernabeuu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mourinho je marširao terenom s podignutom rukom u vis kada je sudija odsvirao kraj meča na Nou Campu, ali ljutiti golman Barce Victor Valdes ga je zgrabio i u bijesu pokušao da ga prekine u "provociranju".

Inter je slavlje nastavio u svlačionici, a Barci nije pomoglo ni korištenje prskalica. I mokri igrači Intera znali su da je ovo bila povijesna noć.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LOLLOL
Mislite od kradje? Ali posto je protiv barce koga boli
3 3
dinass
Tipicni navijaci farcelone,pa da i jest bilo otimanje a nije, nije manir velikog kluba da se ponasa ovako i pali prskalice.To je manir ciganskih klubova(pod ovim smatram tip ponasanja a ne odliku naroda)kakva farcelona i jeste.Dalje u godinama koje su dolazile samo su pogorsavali svoje ponasanje i padali svima u ocima.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti