18 godina od najpoznatijeg voleja svih vremena

Zidane zadao zadaću svima

18 godina od najpoznatijeg voleja svih vremena

Tačno 18 godina prošlo je od finala Lige šampiona u kojem je Real Madrid pobijedio Bayer Leverkusen sa 2:1.

Utakmica će ostati upamćena po tome što je na istoj tadašnja velika zvijezda svjetskog fudbala Zinedine Zidane postigao jedan od najljepših golova koje smo ikada vidjeli u tom takmičenju.

Rezultat 1:1 bio je na snazi na Hampden Parku u Glasgowu sve do 45. minute kada je Zidane izveo vjerovatno najpoznatiji volej u historiji fudbala i poslao loptu u rašlje gola na kojem je stajao Hans-Jorg Butt. Gol je ostao upamćen do dana današnjeg i vjerovatno će se još dugo prepričavati.

Osim što je bio lijep, taj gol će naravno ostati upamćen i kao jedan od najvažnijih u historiji Reala jer je upravo taj zgodidat na kraju bio presudan da Real osvoji tada devetu titulu prvaka Starog kontinenta.

Za kraj se možemo podsjetiti i kako su izgledale početne postave na toj utakmici.

Bayer Leverkusen: Hans-Jorg Butt, Zoltan Sebescen, Boris Živković, Lucio, Diego Placente, Carsten Ramelow, Bernd Schneider, Michael Ballack, Thomas Brdarić, Yildiray Bašturk, Oliver Neuville.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid: Julio Cesar, Michel Salgado, Roberto Carlos, Ivan Helguera, Fernando Hierro, Claud Makelele, Luis Figo, Santiago Solari, Zinedine Zidane, Fernando Morientes, Raul Gonzales.

Dodajmo i to da je Real na tom meču poveo golom Raula u 8. minuti, dok je Lucio, prije pogotka Zidana, izjednačio rezultat u 13.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi