Spektakl u Cvajti: Velikan na korak od povratka u Bundesligu
Foto - Schalke

Schalke jako blizu cilja

Spektakl u Cvajti: Velikan na korak od povratka u Bundesligu

Midhat Šljivak

Druga Bundesliga ove sezone je donijela zaista spektakularnu završnicu prvenstva.

Veliki broj klubova bori se za ulazak u Bundesligu, a dva kola prije kraja krupan korak ka tome napravio je Schalke 04.

Tim iz Gelsenkirchena je prošle sezone nakon 33 godine ispao iz društva najboljih. Ipak, nakon večerašnje pobjede u 32. kolu kod Sandhausena od 2:1, povratak u elitu je na dohvat ruke.

Naredno kolo Sachalkeu donosi duel sa St. Paulijem koji također ima još šanse da barem uhvati doigravanje i bit će to istinski spektakl.

Upravo je St. Pauli u duelu s Nurnbergom ostao bez pobjede u posljednim sekundama meča (1:1). Imali su domaći prednost do 92. minute, ali potom Duman uz veliku pomoć reprezentativca BiH Vasilja na golu St. Paulija zabija za 1:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Werder je propustio veliku šansu da osigura povratak u Bundesligu. Ovaj tim je na svom terenu senzacionalno izgubio od Kiela s 3:2 i prepustio je prvu poziciju Schalkeu.

Na tabeli je vodeći Schalke s 59 bodova, dva manje ima Werder, a Darmstadt ima 54 i utakmicu manje. U igri su još St. Pauli s 54 te HSV i Nurnberg s 51 bodom s tim da HSV i Nurnberg love treće mjesto u posljednja dva kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi